Novinky od Motoroly: ROKR E8 a MOTO Z10

Motorola na prebiehajúcom veľtrhu CES v Las Vegas predstavila dva nové modely s označením ROKR E8 a MOTO Z10.

Motorola ROKR E8

Motorola ROKR E8 je multimediálnym telefónom zameraným hlavne na hudbu. Ponúkne totiž 2 GB vstavanej pamäte, ktorá je ešte rozšíriteľná o pamäťové karty microSD až o ďalšie 4 GB. Hudbu budú používatelia môcť počúvať cez akékoľvek slúchadlá vďaka prítomnosti 3,5 mm jacku. Novinka má aj zabudované FM rádio.

Prítomný je aj fotoaparát, tentokrát s rozlíšením 2 Mpix. Fotografie si používatelia budú môcť prezerať v mobile na displeji s rozlíšením 240 x 320 bodov.

Na dátové prenosy sa síce nezabudlo, Motorola ROKR E8 ale podporuje len pomalšie technológie GPRS a EDGE.

Asi najväčším lákadlom tejto novinky bude klávesnica. Tá na Motorole ROKR E8 nie je štandardná. Alfanumerická časť sa dokáže zmeniť na ovládacie prvky hudobného prehrávača, alebo fotoaparátu podľa toho, ktorú funkciu majiteľ práve využíva. Pri vypnutom prístroji klávesnicu vôbec nie je vidieť. Aby sa predišlo zaváhaniam pri ovládaní, po každom zatlačení používateľ ucíti jemné zavibrovanie, aby si bol istý, že sa danej plochy naozaj správne dotkol.

Meniacu sa časť dopĺňa klávesa s názvom FastScroll, ktorá umožní rýchle prezeranie hudobných súborov alebo fotografií.

Rozmery novej Motoroly ROKR E8 sú 115 x 53 x 11 mm a váha dosiahla rovných 100 gramov.

Na trh by sa tento model mal dostať už v prvom štvrťroku za zatiaľ bližšie nešpicifikovanú cenu.

Motorola MOTO Z10

Druhou novinkou predstavenou na veľtrhu je model Z10. Vylepšená verzia Motoroly Z8.

Podobne ako predchodca, aj novinka má operačný systém Symbian UIQ. Na rozdiel od väčšiny telefónov s týmto operačným systémom, Motorola MOTO Z10, rovnako ako Z8, nemá dotykový displej.

Konštrukcia sa takisto nezmenila. Jedná sa o slajder, pri ktorom sa ale nevysúva celá vrchná časť.

Novinka s rozmermi 109 x 51 x 16 mm a hmotnosťou 115 gramov ponúkne 3,2 Mpix fotoaparát s autofocusom, ktorý podporuje aj funkciu Super Burst, ktorá dokáže vytvoriť až 3 snímky za sekundu. Displej podporujúci až 16 miliónov farieb má QVGA rozlíšenie.

Veľkosť vnútornej pamäte nie je známa, je však rozšíriteľná pomocou pamäťových kariet microSD a používatelia budú môcť hudbu počúvať aj prostredníctvom stereo Bluetooth slúchadiel.

Motorola MOTO Z10 ponúka takmer plnú konektivitu. Dátové prenosy pomocou GPRS a EDGE sú doplnené o technológie UMTS a HSDPA. Chýba už len Wi-Fi.

Aj druhá novinka sa na trh dostane v prvom štvrťroku za zatiaľ neznámu cenu.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu