Pripravovaní nástupcovia Nokie E61i a E65?

Nokia pripravuje nástupcov symbianových telefónov E61i a E65. Objavili sa totiž fotografie, ktoré zobrazujú tieto telefóny v niektorej z budúcich akcií operátora Vodafone. Pripravované novinky nesú kódové označenie Liam (nástupca Nokie E61i) a Dora (novinka vychádzajúca z Nokie E65).

Informácie o týchto dvoch modeloch sa objavili aj v našom diskusnom fóre.

Novinky budú niesť pravdepodobne označenie E71 a E66.

Nokia E71

Novinka konštrukčne nadviaže na svojho predchodcu. Pôjde o mobil s klasickou konštrukciou a QWERTY klávesnicou. Rovnako zostane zachovaný širší a úzky tvar, ale celkové rozmery by mali byť menšie ako u Nokie E61i, konkrétne 112 x 57 x 10 mm a váha by sa mala vyšplhať na 120 gramov. Displej bude síce menší, s uhlopriečkou 60 mm, ale zachová si QVGA rozlíšenie.

Nokia E71 by mala ponúknuť aj rýchle dátové prenosy HSDPA spolu s podporou Wi-Fi. Fotoaparát sa tiež dočká výrazného vylepšenie. Ponúkne rozlíšenie 3,2 Mpix a vyznávači turistiky či cestovania sa môžu tešiť na vstavaný GPS príjmač.

Do predaja by sa mala Nokia E71 dostať v druhom štvrťroku 2008.

Nokia E66

O druhej novinke sa zatiaľ toho veľa nevie, hlavne chýbajú akékoľvek "živé" fotografie.

Nokia E66 si takisto zachová konštrukciu po predchodcovi, avšak bude výrazne tenšia. Pôjde teda o ďalší symbianový slajder.

Funkčne na tom bude podobne ako prvá novinka. Takisto ponúkne 3,2 Mpix fotoaparát a dátové prenosy HSDPA doplnené o Wi-Fi. Displej bude mať pravdepodobne QVGA rozlíšenie (240 x 320 b.), aj keď zdroje uvádzajú rozlíšenie 320 x 320 bodov, z obrázkov je zrejmé, že nejde o štvorcový displej. Ani pri Nokii E66 sa nezabudlo na vstavaný GPS príjmač.

Na trh by sa tiež mala dostať v druhom kvartáli tohto roka, cena je odhadovana na 280 libier

Diskutujte v našom diskusnom fóre o pripravovaných Nokiách.

Zdroje:

www.palmare.idnes.cz

www.boygeniusreport.com

www.justamp.blogspot.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu