TIP: Internetové rádio Nokia (aktualizované)

Pôvodný text, 2007-12-03 14:36:

Nokia dnes predstavila internetové rádio pre najnovšie smartfóny, teda zatiaľ N95, N95 8GB, N81 a N82. Postupne by však mala pribúdať podpora ďalších modelov. Jedná sa o ďalšiu hudobný funkciu, ktorá doplnila:

- Visual Radio (do FM rádia vo vašej Nokii stiahnete aktuálne frekvencie v danej lokalite priamo z internetu)

- Music Store (internetový obchod s hudbou prístupný priamo z Nokie)

- Podcasting (audio nahrávky sťahované priamo do mobilu)

Nokia internetradio ponúka prístup ku stvkám internetových rádií, ktoré môžete počúvať priamo z mobilu cez dátovú sieť. Aplikácia zobrazí aj 10 najpočúvanejších internetových rádií a chýbať nebudú ani záložky.

Aplikáciu nemáme na čom vyskúšať, potešíme sa vašim skúsenostiam.

Download z adries:

nokia.com/internetradio

europe.nokia.com/A4668051

Podobných aplikácií pre OS Windows Mobile a OS Symbian je na svete viac, ale táto je bezplatná. Upozorním však na jednu aplikáciu od vývojárov Resco: Resco Player_FM - bezplatné slovenské internetové Rádio_FM pre Windows Mobile 2003. Škoda, že sa nedočkala aktualizácie.

Doplnené:

Na adrese nokia.com/internetradio sú už funkčné dve verzie:

Pre nové Nokie S60 3rd: InternetRadioSisApp31_loc.sis

Pre staršie Nokie S60 3rd: InternetRadioSisApp30_loc.sis

A skúsenosti sú viac než dobré. Pre GPRS sieť som si zvolil nízku kvalitu (pod 48 kbps), pre UMTS vysokú (48 - 128 kbps) a pre Wi-Fi najvyššiu (nad 128 kbps).

Na výber máte z veľkého množstva hudobných aj spravodajských rozhlasových staníc, najlepšie je vybrať si podľa žánru.

Na screenshotoch vidíte, ako sa aplikácia pre Nokiu N91 (verzia 30) nedokázala správne vysporiadať s displejom orientovaným na ležato v Nokii E61i (popis výberových tlačidiel v nesprávnych rohoch):

Nokia Internet RadioNokia Internet RadioNokia Internet RadioNokia Internet RadioNokia Internet RadioNokia Internet RadioNokia Internet RadioNokia Internet RadioNokia Internet RadioNokia Internet RadioNokia Internet RadioNokia Internet RadioNokia Internet RadioNokia Internet RadioNokia Internet Radio

Diskusia k článku:

Začať diskusiu