Nová Nokia N810

Tlačová správa:

San Francisco, USA/Bratislava, 19. októbra 2007 – Spoločnosť Nokia predstavila internetový tablet Nokia N810, ktorý naznačuje príchod novej etapy v oblasti internetovej komunikácie užívateľom, ktorí sú neustále v pohybe. Umožňuje im pripojiť prístroj k najbližšiemu WiFi hotspotu a realizovať volanie cez internet; skontrolovať maily na Google alebo účte Facebook; pozrieť si najnovšie videá na YouTube alebo aktualizovať blog pomocou vysúvacej klávesnice a dotykovej obrazovky. Zabudované mapy a satelitná navigácia pomôžu užívateľovi nájsť správnu cestu. Prístroj sa začne predávať v polovici novembra a predpokladaná maloobchodná cena bude 479 USD (bez dane).

Bližšie k priateľom

Zákazníci môžu pomocou prístroja Nokia N810 kontrolovať e-maily, prečítať on-line najnovšie klebety, alebo poslať prostredníctvom IM správu priateľom. Podeliť sa o náladu na obľúbených spoločenských stránkach, volať cez Skype alebo sa pripojiť na Gizmo video chat – pomocou integrovanej VGA kamery.

Zostať na správnej ceste

S tabletom Nokia N810 užívateľ nikdy nestratí cestu. Vďaka zabudovanému prijímaču GPS presne určí polohu a pomocou nahraných máp nájde celý rad miest, ktoré ho zaujímajú. Možný je aj upgrade hlasom riadenej navigácie „krok za krokom“, ktorá umožní preskúmať svet pešo, aj v aute.

Už žiadna nuda

Počas výletov či každodennej ceste do práce bude Nokia N810 výborným spoločníkom. Ak aj nablízku nie je WiFi pripojenie, N810 ponúka na voliteľnej pamäťovej karte veľkosti 10 GB až 45 hodín reprodukovanej hudby a pamäť až na 7500 piesní. Veľká (4.13”), ostrá (rozlíšenie 800 x 480), široká obrazovka ponúka zaujímavý zážitok priamo na dlani.

“Prístroj Nokia N810 predstavuje silu tradičného počítača zabalenú do vreckového formátu. Otvorená štandardná technológia zrýchľuje spájanie mnohých funkcií a služieb v jedinom prístroji ”, povedal Ari Virtanen, viceprezident divízie Convergence Products, Multimedia spoločnosti Nokia. “Naša nová Nokia N810 ponúka užívateľom skutočnú skúsenosť s Web 2.0 v kompaktnom, štýlovom a cenovo dostupnom balíku - spája ľudí s tým, čo je pre nich dôležité."

Nokia N810 obsahuje operačný systém 2008 založený na Linuxe, ktorý je možné aktualizovať aj v prístroji Nokia N800, čo je zariadenie predchádzajúcej generácie. Softvér má užívateľské rozhranie, ktoré je veľmi dobre prispôsobené osobným potrebám užívateľa a obsahuje najrôznejšie novinky - prehliadač založený na Mozille s aplikáciami Ajax a Adobe flash 9, podporu na bluetooth headset a vylepšené funkcie video a audio. Vyspelé Video Gizmo, Skype a Rhapsody patria medzi najobľúbenejšie sťahovateľné aplikácie; Boingo Wireless, Earthlink a The Cloud umožňujú pripojenie k Wi-Fi na rôznych miestach na celom svete.

Fórum Nokia na stránkach forum.nokia.com oznámilo uvedenie podporných služieb pre maemo platformu pre vývojárov softvéru a spoločnosti na celom svete. V súčasnosti má Fórum Nokia viac ako 3,4 milióna registrovaných užívateľov, vyvíja mobilné aplikácie na platformách Series 40 a S60. Táto služba profesionálnej podpory dopĺňa vývojárov ponúkajúcich služby na maemo.org, stránkach sponzorovaných spoločnosťou Nokia, kde je možný vývoj softvéru vďaka otvoreným zdrojom.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu