LG a DivX uzavreli partnerstvo

Tlačová správa:

Vďaka partnerstvu s DivX ponúka LG Viewty nové multimediálne funkcie

Bratislava, 5. októbra 2007 –- Spoločnosti LG Electronics, Inc. a DivX, Inc. oznámili začiatok partnerskej spolupráce, ktorej cieľom je vytvorenie kvalitnejších multimediálnych produktov. Prvou lastovičkou tohto partnerstva je LG Viewty (model: LG-KU990), nový telefón s 5 Mpx digitálnym fotoaparátom od LG. Mobilný telefón LG Viewty s certifikáciou DivX podporuje prehrávanie formátu DivX® a stáva sa tak ďalším z viac než 100 miliónov prístrojov s certifikáciou DivX na dnešnom trhu, ku ktorým patria DVD prehrávače, zariadenia do automobilov, digitálne fotoaparáty a ďalšie.

Bezprecedentné multimediálne schopnosti mobilu LG Viewty sú výsledkom rozsiahleho partnerstva medzi spoločnosťami LG Electronics a DivX. LG Viewty umožňuje užívateľom na cestách jednoduché prehrávanie širokého sortimentu DivX súborov nahraných z počítača alebo výstup na televíznu obrazovku bez potreby konverzie na iný formát. Vďaka vysokorýchlostnému prístupu k internetu HSDPA 3.6 môžu užívatelia rovnako sledovať DivX súbory z obľúbených online video komunít, napr. Stage6.com, rýchlosťou desaťkrát väčších než WCDMA. DivX je veľmi rozšírený digitálny multimediálny formát, ktorý spotrebiteľom umožňuje vytváranie, zdieľanie a prehrávanie vysoko kvalitného obsahu videa v rámci jedného ekosystému platforiem a zariadení.

Vysoko elegantný LG Viewty, ktorý je prvým z nového radu technologicky špičkových telefónov spoločnosti LG, sa môže pochváliť celým radom úplne nových funkcií, ktoré zatiaľ neboli v mobilnom telefóne použité. Patrí k nim nielen nahrávanie videa rýchlosťou 120 fps, ale i mimoriadne funkcie fotoaparátu ako je manuálne zaostrovanie, stabilizátor obrazu a rozpoznávanie rukopisu, ktoré na 3palcovom dotykovom LCD displeji Viewty veľmi uľahčuje editovanie.

“Našim cieľom je poskytnúť užívateľom mobilu LG Viewty obraz v najvyššej kvalite a urobiť všetko pre to, aby tento cieľ bol dosiahnutý použitím špičkovej technológie,” povedal Skott Ahn, generálny riaditeľ spoločnosti LG Electronics Mobile Communications Company.

“Naše partnerstvo s firmou DivX a podpora videa vo formáte DivX v tomto telefóne je dôležitým krokom k tomu, aby mal náš zákazník možnosť prvotriedneho multimediálneho zážitku.”

“DivX sa usiluje o vytvorenie spoločného jazyka pre digitálne multimédiá, ktorý ponúka skutočnú interoperabilitu medzi rôznymi produktmi a platformami, a inovatívny prístroj, akým je LG Viewty, je dôležitým prvkom tohto ekosystému,” povedal Kevin Hell, súčasný generálny riaditeľ spoločnosti DivX, Inc. “Našim cieľom je zákazníkom umožniť, aby si multimediálny obsah mohli vychutnať na ľubovoľnom zariadení alebo platforme, či už na počítači, v obývacej izbe alebo na cestách. Možnosť úzkej spolupráce so spoločnosťou LG nás napĺňa nádejou, že sa nám túto víziu podarí naplniť.”

Ako všetky produkty s logom DivX Certified prešiel aj prístroj LG Viewty prísnym testovacím programom, aby bola zaručená vysoká kvalita multimediálnych funkcií DivX, ku ktorým patrí spoľahlivé vytváranie a prehrávanie videa, interoperabilita s inými certifikovanými prístrojmi DivX a kvalita obrazu, na akú sú užívatelia formátu DivX zvyknutí.

LG Viewty sa dostane do predaja v priebehu októbra, najskôr na európsky trh (v najväčších európskych krajinách) a potom i na trhy ostatné.

ZÁKLADNÉ INFO: LG KU990 Viewty

Ďalšie informácie o spoločnosti LG je možné nájsť na stránkach www.lgmobile.com. Ďalšie informácie o spoločnosti DivX nájdete na www.divx.com.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu