O2: pripravujeme spustenie vlastnej siete

Tlačová správa:

Bratislava, 14.augusta 2007 - O2 intenzívne pokračuje v budovaní vlastnej telefónnej siete. Využíva pritom najmodernejšie technológie a zariadenia v oblasti mobilnej komunikácie. V septembri tohto roku bude mať O2 v súlade s licenčnými podmienkami v prevádzke prvých 400 základňových staníc. Do jesene 2008 sa ich počet ešte zdvojnásobí.

„Vybudovanie vlastnej siete je pre nás jednou z priorít. Popri vlastnej sieti budeme však naďalej využívať aj národný roaming v sieti spoločnosti T-Mobile. To nám umožní v tejto etape garantovať zákazníkom O2 moderné a kvalitné služby na špičkovej európskej úrovni na celom území SR,“ uviedol výkonný riaditeľ Telefónica O2 Slovakia pre siete Martin Škop.

Uvádzanie siete do prevádzky prebieha postupne v jednotlivých regiónoch Slovenska uzatváraním väčších celkov stavebnicovým systémom. Jedinou zmenou, ktorú zákazník zaregistruje je zmena loga na displeji mobilného telefónu, kde sa objaví názov operátora „O2–SK“ alebo číselný kód „231-06“. Výstavba sa momentálne koncentruje predovšetkým v miestach s najvyššou hustotou obyvateľstva. V súčasnosti už sieť O2 čiastočne pokrýva napríklad región Banskej Bystrice, Prešova, Košíc, Bratislavy a časť Považia.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu