T-Mobile: jednoduchší a lacnejší Easy roaming

Tlačová správa:

Bratislava, 2. júl 2007 – T-Mobile prináša zníženie cien roamingových hovorov aj na predplatených kartách Easy a pre zákazníkov Fix. Od 1. júla 2007 je služba Easy roaming oveľa prehľadnejšia a zároveň sú výrazne znížené ceny hovorov i SMS správ.

T-Mobile pokračuje v komplexnom zlacňovaní svojich roamingových služieb. Po službe Euro roaming a predstavení ďalších výhod pre Smart roaming spoločnosť uvádza aj výhodnejšie podmienky pre službu Easy roaming, určenú pre Easy a Fix zákazníkov.

Štyri zóny pre všetky služby a celý svet

Od 1. júla 2007 T-Mobile pre Easy roaming podstatne zjednodušuje rozdelenie všetkých krajín sveta do štyroch všeobecných zón. Zatiaľ čo doteraz boli určené samostatné zóny pre každú službu samostatne (t.j. pre odchádzajúce hovory, prichádzajúce hovory resp. SMS služby), v novej podobe sú krajiny zoskupené do zón tak, že v nich platia určené ceny pre všetky typy služieb. Zákazník si tak nájde krajinu v jednej prehľadnej tabuľke a podľa nej okamžite zistí, koľko ho bude stáť hovor, SMS či MMS správa.

Zóna 1 – Česko, Maďarsko, Rakúsko, Poľsko

odchádzajúci hovor: 35 Sk / min.

prichádzajúci hovor: 28 Sk / min.

odoslanie SMS: 9 Sk

odoslanie aj prijatie MMS: 19,90 Sk

Zóna 2 – ostatné krajiny EÚ a Chorvátsko

odchádzajúci hovor: 53 Sk / min.

prichádzajúci hovor: 28 Sk / min.

odoslanie SMS: 12 Sk

odoslanie aj prijatie MMS: 19,90 Sk

Zóna 3 - ostatné európske krajiny

odchádzajúci hovor: 75 Sk / min.

prichádzajúci hovor: 40 Sk / min.

odoslanie SMS: 15 Sk

odoslanie aj prijatie MMS: 19,90 Sk

Zóna 4 - zvyšok sveta + Rusko

odchádzajúci hovor: 100 Sk / min.

prichádzajúci hovor: 70 Sk / min.

odoslanie SMS: 18 Sk

odoslanie aj prijatie MMS: 19,90 Sk

Pri odchádzajúcich hovoroch zo Zóny 1, 2 do Zóny 3, 4 sa účtuje príplatok 25 Sk s DPH za minútu.

Nižšie ceny hovorov i SMS

Aktivácia služby Easy roaming ostáva bezplatná. Bez zmeny ostáva aj cena MMS – pre všetky krajiny sveta platí jednotná cena 19,90 Sk. V novej podobe Easy roamingu sa zákazníci dočkajú nižších cien vo väčšine krajín, a to za odchádzajúce, ako aj prichádzajúce hovory.

Výrazné zníženie cien čaká Easy a Fix zákazníkov napríklad v Rakúsku: cena hovoru na Slovensko sa znižuje z 57 na 35 Sk a cena SMS bude nižšia až o 40 percent (z 15 klesne na 9 Sk). Rovnaké zníženie cien hovoru na Slovensko a novú cenu 35 Sk získajú používatelia aj pri návšteve Maďarska alebo Poľska. Nižšie ceny čakajú zákazníkov aj v iných destináciách – napríklad cena SMS z krajín EÚ a Chorvátska klesne z 15 na 12 Sk. Výhodné ceny budú mať používatelia aj v ďalších typických dovolenkových destináciach – napríklad v Bulharsku, Portugalsku alebo Rumunsku klesá cena hovoru na Slovensko z 95 na 53 Sk.

Komentár fony.sk

Nezabúdajte, že platíte aj za príjem MMS v zahraničí. Ako sa píše drobným sivým písmom na T-Mobile.sk, siete roamingových partnerov v zahraničí účtujú všetky MMS aktivity (odosielanie a prijímanie MMS správ, odosielanie a prijatie potvrdenia o doručení MMS správy a pod.) Preto Vám v záujme zníženia Vašich roamingových poplatkov odporúčame vypnúť potvrdenia a zmeniť automatické prijatie MMS správy na manuálne, pri ktorom sa môžete sami rozhodnúť kedy a v ktorej sieti túto MMS prijímete.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu