Orange: príjem e-mailov cez MMS? (aktualizované)

Pôvodný text, 2007-06-19 11:03:

Čitateľ Roman nám napísal e-mail:

"Vyzera to tak, ze jeden z nasich operatorov pripravuje novinku v oblasti e-mailov - zrejme Orange, podla mojho nazoru. Vyplnal som dnes na internete jeden prieskum ohladom pripravovaných služieb a cielom dotaznika bola tato sluzba:

V priebehu blízkej doby začne mobilný operátor ponúkať nový spôsob využitia e-mailovej schránky aj v mobilnom telefóne. Služba bude umožňovať automatické preposielanie všetkých do inboxu doručených emailov vo forme MMS správ vrátane pribalených súborov. V mobilnom telefóne bude možné prehliadať väčšinu známych súborov v neobmedzenej veľkosti (obrázky, mulitimediálne súbory, dokumenty, tabuľky, archivované súbory), pričom na mobilnom telefóne sa zobrazia v optimalizovanej podobe, maximálme vo veľkosti MMS správy. Službu bude možné využiť na každom type e-mailového konta (napríklad Zoznam.sk, Gmail.com, Yahoo.com...).

Otazky smerovali na to, ci to clovek bude vyuzivat a pribliznu cenu, ktoru je ochotny za nu zaplatit."

Uvidíme, ako sa výsledok tohto dotazníka nakoniec prejaví na ponuke služieb. T-Mobile ponúka Web and Walk Surf&Mail - službu, ktorá za 199 Sk bez DPH ponúka neobmedzenú prácu s e-mailami (nielen) v mobile. Čo mi bráni nechať si pravidelne a automaticky kontrolovať poštu každých 5 minút? Fakt, že nevyužívam mesačný program T-Mobilu, možno nemám taký telefón (zvláda to však väčšina aktuálnych prístrojov), a možno pobyt v zahraničí, kde je dátová komunikácia pre mnohých stále drahá. Práve v zahraničí by bol takýto príjem e-mailov zaujímavý aj pre mňa. Za príjem MMS sa snáď ani potom platiť nebude. Otázkou by bola ešte reakcia na e-mail prijatý MMS-kou. Alebo ide operátorovi práve o tento úkon? Odpoveď na e-mail za 10 korún (orientačná aktuálna cena MMS) by už nebol takým lacným špásom.

Doplnené:

Čitateľ Imrich nám poslal zaujímavý screenshot:

V informácií o prenesených dátach na Orange World odo dnes pribudla nová položka.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu