HTC Touch - nový smartfón s dotykovou obrazovkou

Zaujímavú novinku predstavil výrobca PDA a smartfónov HTC. HTC Touch™ je podľa výrobcu prvý mobil s intuitívnym ovládaním na trhu. Nuž, neviem, či výrobca sleduje trh s mobilmi, ale prvenstvo patrí LG Prada. Aj keď ovládanie prstom ako prvý predstavil Apple u svojho iPhone, na trh sa dostane ešte len teraz, koncom júna.

HTC nové ovládanie nazýva TouchFLO™ a jedná sa o kombináciu ovládania prstami a stylusom. Vačšinu základných úkonov, ako vytočenie čísla či surfovanie po webe, prehliadanie fotiek, prehrávanie hudby, navigácia alebo výber sú jednoducho uskutočniteľné prstami. V podstate sa jedná o nadstavbu systému Windows Mobile 6. Pod krytom sa nachádza už pomerne starší hardware. Procesor TI OMAP 850 pracuje na 201 MHz, RAM 64 MB, zvláda GSM frekvencie 900/1800/1900 a dáta prenáša cez GPRS alebo EDGE. Lokálne môžete využiť WiFi 802.11 b/g alebo Bluetooth 2.0. Fotografie zaznamenáte 2 MPix fotoaparátom s makro režimom a prezriete na 2,8" displeji s rozlíšením 240 x 320 px a schopným zobraziť 65 536 farieb. Svoje dáta uložíte na microSD.

Osobne som očakával hlavne rýchlejší procesor. Predsa len, efektne animovaná aplikácia na dotykové ovládanie bude mať nejaké nároky na CPU a multimediálne funkcie sú tiež pomerne náročné. Ale možno si páni z HTC dali záležať na optimalizácii.

Viac informácií nájdete na webe HTC Touch.

Prezentáciu s ukážkami ovládania na www.htctouch.com.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu