Motorola W220

Prvý kontakt s low-endom Štýlové véčko v troch farbách s FM rádiom za výbornú cenu.

Základná charakteristika:

konštrukcia: véčko,

OS: vlastný,

frekvencie: 900/1800 MHz,

rozmery: 95 x 46 x 17 mm

dĺžka otvoreného prístroja: ???

hmotnosť: 93 gramov (zistená: ???)

displej: pasívny, 65 536 farieb, 128 x 128 b., 28 x 28 mm,

pamäť: 600 kB,

správy: SMS, EMS, MMS, CB, e-mail, PTT, RSS, instant messaging,

prenos dát: GPRS 4+1,

zábava: Java, WAP 2.0, FM rádio,

batéria: Li-Ion, 880 mAh,

výdrž: do 8 h hovoru/290 h pohotovosti,

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg)

Čo mu chýba:

fotoaparát, IrDA, MP3 prehrávač, miniUSB, Bluetooth, EDGE,

fotkafotkafotkaVšetky fotky nájdete v našej Galérii!

Motorola W220 je u nás prítomná v dvoch verziách – klasickej a tzv. funphone. Klasickú striebornú verziu bude možné čoskoro kúpiť, nové dve farby, čiernu a ružovú, predáva Motorola v spolupráci s FUN rádiom za akciovú cenu 3 290 Sk od týchto dní. Ružovú W220-ku som nafotil do Galérie, ostatné dve sú k dispozícii na nasledujúcich obrázkoch:

Spracovanie sa zdá byť výborné. V zavretom stave upúta zrkadlová predná stena s trojicou ikôn, ktoré sú v kľudovom stave neviditeľné. Z pravej strany sa zasúvajú dodávané slúchadlá (2,5 mm štvorkontaktný jack zhodný so slúchadlami ku niektorým modelom HTC) z ľavej nabíjačka (žiaľ chýba miniUSB).

Klávesnica je veľmi pohodlná a efektne podsvietená. Štyrom smerom stredového tlačidla pre pohotovostný stav môžete priradiť vlastné funkcie.

Displej je slabý, na slnku sklame, ale pri zamračenom počasí poslúži dobre aj vonku. Horšie je to s viditeľnosťou externých informačných ikôn, ktoré sú síce praktické, ale vonku vám veľmi nepomôžu. Ak čakáte jasné svetlo, tak sa pripravte skôr na akoby farebný papier. V miestnosti je však svetelný efekt dostatočný, vyšší jas by zbytočne oslňoval. Ikona batérie bliká len pred vybitím, obálka bliká po prijatí správy v sekundovom intervale. Veľmi efektné. Pri prichádzajucom (aj zmeškanom) hovore bliká ikona slúchadla. Dokonca farebne odlišuje volajúceho, ktorého číslo máte uložené alebo nie.

Pri písaní aj čítaní vidíte 4 riadky textu, editor SMS a MMS správ je veľmi jednoduchý. Nechýba ani kalendár s bohatým nastavením novej udalosti. Nastaviť môžete až 5 budíkov. V obrázkoch nájdete fotky 7 moderátorov Fun rádia. V telefóne nájdete aj dve WAV melódie, zo 600 kB internej pamäte tak ostalo voľných už len 400 kB. Poteší jednoduchý skladateľ melódií. Novinkou je aj funkcia Lampa, ktorá rozsvieti displej na bielo.

Automatické vypnutie je často zbytočne opovrhovaná funkcia.

FM rádio je šikovné. Spustíte ho ľavým polyfunkčným tlačidlom, ale až po pripojení pomerne kvalitných slúchadiel. Kvalitou aj maximálnou hlasitosťou sa vyrovnajú bežným slúchadlám dodávaným ku Sony Ericssonom, v uchu sedia ešte lepšie. Regulácia hlasitosti je možná bočným tlačidlom od úplnej nuly do veľmi slušnej maximálnej úrovne. V telefóne (fun verzii) je prednastavených 10 frekvencií Fun rádia a bez problémov funguje aj na pozadí, pričom sa názov uloženej stanice zobrazuje na pohotovostnom displeji.

Výhody:

- cena,

- upozornenie na zmeškanú udalosť,

- FM rádio.

Nevýhody:

- chýba podpora MP3,

- chýba fotoaparát,

- malá pamäť.

Orientačná cena: 3 290 Sk (Brightpoint Slovakia, s.r.o.)

Záver

Motorola W220 je šikovné a pekné véčko s kvalitným FM rádiom. S prihliadnutím na cenu mu nemám čo vyčítať, aj keď spomínané nevýhody môžu byť pre mnohých mádežníkov problémom. Dnes si v školách posielajú cez IrDA alebo Bluetooth obrázky, melódie i videá. Do Motoroly W220 dostanete akurát MIDI skladby (prehráva 32 nástrojov), aj to len formou MMS-ky alebo z WAP-u.

Dôležité odkazy:

- kontakt na výrobcu ( Motorola SK)

- distribútor (Motorola)

- služby zákazníkom (Motorola, SK)

- nastavenie SMS-kou (Motorola) (treba sa registrovať)

- nastavenie SMS-kou (T-Mobile)

- nastavenie SMS-kou (Orange) (treba sa registrovať)

Nastavenia služieb ručne:

Orange MMS a WAP

T-Mobile MMS a WAP

Tlačová správa:

Motorola a FUN rádio uvádzajú FUN phone (Viac ako telefón, viac ako rádio!)

Bratislava, 28. novembra 2006 – Motorola a FUN rádio dnes predstavili spoločný produkt pre slovenský trh – FUN phone. Jeho základom je telefón Motorola W220. Okrem jedinečného dizajnu nadväzujúceho na úspešnú „žiletkovú“ radu RAZR, farebného displeja, možnosti posielania MMS a zabudovaného FM rádia s predvoleným FUN rádiom, dostanú používatelia omnoho viac! Jingle, tapety a fotografie obľúbených moderátorov FUN radia sú iba zlomkom výhod, ktoré FUN phone prináša. Každý, kto si FUN phone kúpi do konca decembra, bude zaradený do žrebovania o skvelé ceny od Motoroly a hlavnú cenu – výlet pre dvoch do Chicaga s vreckovým 100 000 Sk. Po zaregistrovaní na stránkach FUN radia sa navyše stane členom FUN phone gangu s množstvom výhod. A to všetko za neuveriteľne nízku cenu 3 290 Sk.

Na Slovensku sa FUN phone predáva v ružovej a čiernej farbe. Samotná Motorola W220 je telefón véčkovej konštrukcie s príťažlivým dizajnom. Na rozdiel od väčšiny véčok by ste na ňom však vonkajší displej hľadali márne. Nahradili ho tri farebné ikony, ktoré signalizujú, či vám niekto volá, máte neprečítané správy alebo slabú batériu. Hlavný displej má rozlíšenie 128 x 128 a zobrazuje 65 tisíc farieb. Nepretržitú zábavu vám ponúka vďaka zabudovanému FM rádiu, pomocou ktorého môžete vaše obľúbené FUN rádio počúvať kdekoľvek sa nachádzate. GPRS a WAP 2.0 vám zas umožní surfovať po internete, sťahovať si nové zvonenia alebo obrázky, ktoré môžete poslať svojim známym cez MMS.

„FUN phone je novou etapou v predaji mobilných telefónov, pretože tento projekt je jedinečný nielen na Slovensku, ale aj v celej Európe,“ hovorí Peter Dovhun, Country Manager Motoroly na Slovensku. „Používatelia získajú nielen skvelý telefón za neuveriteľnú cenu, ale navyše sa po zaregistrovaní stanú členmi FUN phone gangu. Okrem predvianočnej súťaže sú zároveň pozvaní aj na prvú FUNMOTO party, ktorá sa uskutoční hneď v prvom štvrťroku. V priebehu roka 2007 pripravíme v spolupráci s FUN rádiom aj ďalšie FUNMOTO akcie, na ktoré budú členovia FUN phone gangu pozvaní SMSkou,“ dodáva P. Dovhun.

„FUN Rádio je životný štýl. Vytváranie citovej väzby s poslucháčom je prirodzenou súčasťou jeho existencie. Môj telefón - Moje Rádio...to sú slová, ktoré prirodzene navádzajú na spoluprácu pri projekte FUN phone. Výrazové prostriedky, ktoré používajú naše cieľové skupiny sú rovnaké. Sú jasné, priamočiare a neprehliadnuteľné ako komunikácia tohto spoločného projektu,“ vraví Patrik Ziman, riaditeľ FUN rádia.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 28.11.2006 - 21:11

orso: Pripada mi to ako hrackarska verzia RAZR ;) Ale inak celkom sympaticka "hracka".Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727)

anonymous29.11.2006 - 11:18 Trvalý odkaz

mato63: TAké male, pekne, no dispay maly. ORSO to presne vystihol. Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; sk; rv:1.8.0.8) Gecko/20061025 Firefox/1.5.0.7

anonymous07.12.2006 - 13:20 Trvalý odkaz

jimenez: presne to bola pointa produktu - by? lacnejšou verziou RAZRu s FM rádiom. pre cie?ovku 15-25 je to pod?a m?a ideálny fón.Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; sk; rv:1.8.1) Gecko/20061010 Firefox/2.0

Celá diskusia 3 príspevky