Orange: dátové balíky Orange World aj s HSDPA (potvrdené)

Pôvodný text, 2007-05-29 13:21:

Orange potichu sprístupnil kompletnú 3G sieť aj pre majiteľov programov Orange World. Vyplýva to z témy OW a HSDPA v našom diskusnom fóre.

"Mate volakto v OR aktivny OW a HSDPA zariadenie? Testnite pls rychlost pripojenia cez APN internet. Pripadne sem zaveste vysledok merania rychlosti." - píše prispievateľ tatran.

Technologicky bol tento krok možný od začiatku, ale Orange stále blokoval 3G (UMTS a HSDPA) sieť svojim zákazníkom nevyužívajúcim programy Orange internet expres. To bola jediná služba, ktorá HSDPA dovolila používať. Tá však bola na špeciálnej SIM karte, s ktorou sa nedalo telefonovať. Teraz s balíkom Orange World Maxi môžete mať na jednej USIM (3G SIM) karte aj hlasový program aj dátovú službu využívajúcu prenosy do rýchlosti 3,6 Mbps pre APN internet a APN orangewap (prístupové body v nastavení mobilu).

Tieto výhody môžete využiť len s kartou USIM, ktorú vám vymenia v Orangei. Pravdepodobne však len za poplatok. Zadarmo nastáva výmena len pri kúpe akciového 3G mobilu.

Doplnená oficiálna informácia:

Orange od 30. maja 2007 zvysil prenosove rychlosti sluzby Orange world. Rychlost pripojenia az 3,6 Mbit/s si mozu uzivat vsetci zakaznici sluzby Orange world, ktori maju HSDPA zariadenie s aktivovanou 3G SIM kartou a su v 3G/HSDPA pokryti. Orange Slovensko signalom 3G/HSDPA v sucasnosti pokryva 80 miest, kde zije 2 534 000 obyvatelov, co predstavuje 47,1 % populacie.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu