Orange: výhody pre zrakovo a sluchovo postihnutých

Tlačová správa:

Bratislava, 4. máj 2007 – Spoločnosti Orange Slovensko dlhodobo záleží na tom, aby mohli aj ľudia s hendikepom jednoduchšie a výhodnejšie komunikovať s okolitým svetom a svojimi blízkymi. V rámci svojich služieb ponúka pre sluchovo postihnutých spoluobčanov výhodné SMS paušály 500 a 2000, vďaka ktorým môžu posielať SMS už od 0,75 halierov bez DPH. V týchto dňoch prináša Orange pre hendikepovaných zákazníkov ďalšie mimoriadne zvýhodnenia. Súčasťou špeciálnej ponuky sú výhody v podobe zľavnených paušálov a kompenzačných pomôcok pre nepočujúcich a nedoslýchavých, ako aj zvýhodnený predaj špeciálne vybavených mobilných telefónov pre nevidiacich a slabozrakých spoluobčanov.

Vývoj nových technológií so sebou prináša aj príležitosť neustáleho zlepšovania komunikačných možností postihnutých spoluobčanov. Spoločnosť Orange Slovensko chce vyjsť v ústrety sluchovo a zrakovo postihnutým a prináša im mimoriadnu ponuku. Pre nepočujúcich a nedoslýchavých zákazníkov poskytne Orange jednorazový finančný príspevok na nákup indukčnej slučky vo výške 50 % z nákupnej ceny. Indukčná slučka je zariadenie, ktoré slúži na komunikáciu nedoslýchavého s okolím. Toto zariadenie pracuje na princípe prenosu rádiových vĺn, pričom je zapojené priamo v mobilnom telefóne. Vysielač zachytí zvonenie telefónu a prenesie ho do prijímača, ktorý nositeľa upozorní na prichádzajúci hovor alebo SMS. Zákazník si indukčnú slučku môže zakúpiť priamo v Asociácii organizácií sluchovo postihnutých v Slovenskej republike. Z ponuky Orange prispieva na dve vybrané cenovo prístupné zariadenia. Príspevok na nákup indukčnej slučky bude poskytnutý ako vklad na fakturačný účet zákazníka, z ktorého sa bude odrátavať suma faktúry dovtedy, pokým ju nevyčerpá. Stav účtu si bude môcť zákazník skontrolovať v prílohe faktúry s názvom Informácia o stave účtu. Ponuku môžu využiť všetci členovia Asociácie organizácií sluchovo postihnutých v Slovenskej republike.

Orange ponúka sluchovo postihnutým spoluobčanom mimoriadnu zľavu aj na špeciálny mesačný program SMS 500. Zákazníci môžu získať zľavu 20 % z mesačného poplatku na 12 fakturačných období, čím na mesačných poplatkoch ušetria celkovo 960 Sk bez DPH. Zákazník pri tomto mesačnom programe získava 500 predplatených SMS na odoslanie na užívateľské čísla do všetkých sietí v SR. Výhodou je najmä cena každej takejto SMS, ktorej výška v rámci paušálu je len 80 halierov bez DPH.

Ponuku je možné využiť do 31.12.2007 a platí pre všetkých nových ako aj existujúcich zákazníkov spoločnosti Orange. Príspevok na nákup indukčnej slučky alebo zľavu na mesačný program SMS 500 získa zákazník pri podpise osobitnej dohody o čerpaní ponuky, ktorá ho však nezaväzuje k využívaniu služieb Orange, tak ako je to pri zakúpení mobilného telefónu.

„Naša podpora spoluobčanov s postihnutím je dlhodobá a systematická. Realizujeme ju nielen formou cielenej podpory v rámci Konta Orange, ale ako mobilný operátor im prinášame aj špeciálnu ponuku produktov a služieb, ktorá, verím, uľahčí ich každodennú komunikáciu,“ povedal Pavol Lančarič, generálny riaditeľ spoločnosti Orange Slovensko.

Špeciálnu ponuku, ktorá taktiež pomáha aspoň čiastočne prekonať komunikačnú bariéru vzniknutú zdravotným postihnutím, pripravil Orange aj pre nevidiacich a slabozrakých spoluobčanov. V rámci nej prinesie zvýhodnený predaj mobilných telefónov s podporou operačných systémov MS Windows a Symbian, ktoré umožňujú inštaláciu programu Mobile Speak. Zákazník má možnosť vybrať si z aktuálnej akciovej i neakciovej ponuky spoločnosti Orange Slovensko telefón, ktorý podporuje operačný systém MS Windows alebo Symbian. Odbornú inštaláciu programu Mobile Speak zabezpečuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska. Zrakovo postihnutí zákazníci, ktorí sú združení v Únii nevidiacich a slabozrakých Slovenska, tak budú môcť získať tzv. „hovoriaci“ mobilný telefón od Orangeu s príspevkom až do výšky 1 500 Sk s DPH z konečnej ceny mobilného telefónu. Príspevok bude, podobne ako v prípade indukčnej slučky, pripísaný na fakturačný účet zákazníka.

Stiahnite si tento dokument o nevidiacich a nepočujúcich (DOC, 76 kB).

Diskusia k článku:

Začať diskusiu