Dva roky od vzniku diskusného fóra Fony.sk

Rád by som sa poďakoval viacerým dôležitým ľuďom, ktorí stáli pri zrode tohto projektu.

Fórum vzniklo z diskusného fóra smartphone.php5.sk. Z 56 pôvodných registrovaných sa síce stalo aktívnymi len zopár z nich, ale autor fóra, mr.key, nám vtedy zásadne pomohol rozbehnúť naše plány. Vzniklo tak diskusné fórum na novej doméne www.fony.sk. Písal sa 24. apríl 2005, keď sa zaregistrovali prví účastníci vynoveného fóra - martin, riso, atlis, arrow79 a ďalší. Zmenili sme vzhľad stránky, upravili funkcie phpBB štandardu. Tak sa začali budovať aj moderátorské a administrátorské pozície. Tie sa menia až dodnes, priemerne fórum moderovalo / upravovalo vždy 4 - 5 ľudí, ktorým by som sa rád poďakoval. Bez nich by fórum nebolo v takom stave, v akom sa nachádza. Usporiadanom a plnom slušných členov.

Na budovaní fóra sa podieľalo aktívne aj niekoľko tajných pomocníkov. Tí pomohli najmä pri budovaní WAP verzie diskusného fóra a najmä pri problémoch s diakritikou. Dnes sa už diakritika každého odosielaného príspevku oreže, takže nie je problém so zobrazením textu vo všetkých kódovaniach a wapových prehliadačoch. Keď si dnes spomeniem na problémy s diakritikou, teším sa, že dnes všetko funguje podľa našich predstáv.

Prispievateľ Ronn si pre nás pripravil aj štatistiku:

Pocet zaregistrovanych: 1740

Pocet aktivnych uzivatelov (aspon 1 prispevok): 960 (55,17 %)

Pocet uzivatelov nad 10 prispevkov: 412 (23,68 %)

Pocet uzivatelov nad 100 prispevkov: 143 (8,22 %)

Pocet uzivatelov nad 500 prispevkov: 54 (3,10 %)

Pocet uzivatelov nad 1000 prispevkov: 27 (1,55 %)

Pocet uzivatelov nad 2000 prispevkov: 12 (0,69 %)

Najviac prispevkov: simumarek 5780 (6,04 % zo vsetkych prispevkov; 8,29 prispevkov za den za den)

Všetkým, ktorí prispeli ku skvalitneniu fóra ĎAKUJEME!

Dôležité údaje:

Aktuálnych 1740 registrovaných členov je reálny údaj. Pravidelne čistíme zoznam registrovaných členov fóra od robotov a automaticky pridaných exemplárov.

Tiež ponúkame pravdepodobne najprepracovanejšiu WAP verziu diskusného fóra na svete. Keď navštívite naše fórum na wap.fony.sk a po prihlásení zadáte "aktuálne témy", po otvorení každej z nich sa ocitnete na prvom príspevku od vašej poslednej návštevy. A tá mohla byť kľudne aj na bežnej webovej verzii!

Do štatistík nepočítame príspevky mimo témy, tzv. off-topic. Sekcia Hyperfree, kde nájdete všetky diskusie na témy netýkajúce sa telefónov a mobilnej komunikácie, je totiž každý týždeň premazaná.

Nechýba tiež pohodlné pridávanie obrázkov do fóra z vášho PC priamo pri reagovaní na príspevok.

Niekedy sa stane, že sa nemôžete z rôznych technických príčin dostať k zoznamu nových príspevkov od vašej poslednej návštevy, na ktoré vedie link vpravo hore. Preto sme implementovali zoznam 15 najaktuálnejších tém v spodnej časti s linkom na 100 najnovších tém.

Prvé články (Novinky a Recenzie) sa na www.fony.sk objavili 17. júna 2005, teda asi 7 týždňov po spustení diskusného fóra.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu