Motorola Motoluxe (XT615) naživo

Štýlový dotykový mobil s OS Android 2.3.7, slušnou výbavou, 4'' WVGA displejom a 8 Mpix fotoaparátom s AF a LED bleskom. Článok bol doplnený o prvý kontakt a fotografie.

Základné parametre:

konštrukcia: pevná s dotykovým displejom

OS: Android Android 2.3.7 Gingerbread + MotoSwitch UI

procesor: 800 MHz Qualcomm MSM7227

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz + UMTS + HSPSA

rozmery: 118 x 61 x 10 mm,

hmotnosť: 122 gramov overenédisplej: dotykový (kapacitný), TFT, 480 x 854 b., rozmery 50 x 90 mm, uhlopriečka 4'' (103 mm)

fotoaparát: fotoaparát 8 Mpix, LED blesk, autofókus, nahrávanie videa, spúšť fotoaparátu,

predná kamera: VGA

pamäť: pamäť 512 MB RAM + 1 GB ROM + microSD karta (do 32 GB),

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do 7,2 Mbps), HSUPA (do 5,76 Mbps),

lokálny prenos dát: prenos Bluetooth 3.0, microUSB, Wi-Fi (802.11 b/g/n), DLNA,

hudba: hudba MP3 prehrávač, rádio FM rádio (s RDS), 3,5 mm jack,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps GPS, akcelerometer,

batéria: Li-Ion batéria 1 420 mAh (minimálne 1390 mAh), typ BP6X

výdrž: do 6,5 h hovoru / do 19 dní pohotovosti

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: približne 260 eur / február 2012

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, HDMI,

Softvérová verzia testovaného telefónu: 2.3.7

Obsah balenia: neznáme

Motorola začiatkom roka 2012 predstavila svoj nový štýlový android (OS Android 2.3.7 + grafické prostredie MotoSwitch UI). Procesor taktovaný na 800 MHz dopĺňa 512 MB RAM. Vnútorná 1 GB pamäť telefónu sa dá rozšíriť pomocou microSD kariet o 32 GB.

Pod veľkým dotykovým 4-palcovým displejom s rozlíšením 480 x 854 bodov sa nachádzajú štyri softvérové tlačidlá a veľký otvor na svetlovodivé pútko. Na fotografovanie a nahrávanie videí je určený 8-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou. Zadný kryt je zhotovený z pogumovaného kovu, čo minimalizuje riziko vyšmyknutia telefónu z ruky.

Medzi špecifikáciami nájdeme štandardnú výbavu dnešných smartfónov: podporu rýchlej dátovej siete HSPA, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 3.0, DLNA i FM rádio d RDS.

Motorola Motoluxe sa má začať predávať vo februári tohto roka za približne 260 eur.

Prvý kontakt

Na pár dní sa nám do rúk dostala novinka od Motoroly v nefinálnej verzii. Využili sme ju aspoň na vytvorenie galérie fotografií a popis niekoľkých postrehov. V tomto prípade sa totiž nedá vôbec hovoriť o verzii blízkej tej, ktorá bude v predaji, a tak budú naše dojmy relatívne stručné.

Spracovanie je vďaka použitiu kovových prvkov mimoriadne pevné. Poteší aj soft-touch materiál na zadnej stene. Dizajnom neprekvapí, najväčším lákadlom bude v tomto smere modré svetlo prechádzajúce dodávaným priesvitným pútkom. To sme nemali k dispozícii, no v našich predstavách sa javí ako veľmi zaujímavý nápad. Modré svetlo informujúce o zmeškanej udalosti je však dostatočne viditeľné aj bez pútka, o čom svedčia aj naše fotografie.

Z prvkov po stranách upúta dvojpolohová mechanická spúšť fotoaparátu, ktorá slúži nielen na zaostrenie a odfotografovanie snímky, ale aj ako spúšťač aplikácie fotoaparátu. Vypínač v hornej stene zase ponúka okrem klasických možností aj reštart prístroja. Pod zadným krytom nájdete okrem SIM karty aj slot na pamäťovku, ktorú vymeníte bez zásahu do batérie.

Pod nápadnou mriežkou v zadnej stene sa nachádza hlasný reproduktor dobrej kvality, ale priemernej maximálnej hlasitosti. Fotoaparát poteší najmä spomínanou mechanickou spúšťou a LED bleskom. Kvalita záberov nefinálnej vzorky je slabá, no nie je správne podľa nej posudzovať finálnu verziu. Prítomnosť prednej kamery hodnotíme pozitívne. Zo zábavných funkcií je prítomný aj prehrávač hudby a FM rádio s podporou RDS a jednoduchým prepojením s hornou lištou.

Ťažko hodnotiť prispôsobenie Androidu samotnou Motorolou, ale v hornej lište zrejme ani teraz nenájdeme skratky na ovládanie základných nastavení. Zaujímavosťou je otáčanie domácej obrazovky aj menu podľa polohy prístroja. To na androidoch nebýva bežné.

Diskusia k článku:

Anonymný 07.01.2012 - 13:46

no asi by to mal byt stylovy "foto" mobil pre manzelky... nakolko motorola zrovna fotit nevie :( tak som zvedavy ako to bude nakoniec fotit

tomas108.01.2012 - 15:00 Trvalý odkaz

vyzera to tak ze aj motorola chce prerazi zo svojimi telefonmi ale viac by sa mi pacilo keby motorola robila vlastny dizajn, preto lebo v tych telefonoch uz vydim dizajn konkurentov

Martin03.02.2012 - 13:16 Trvalý odkaz

mobil je celkom v pohode ale mohli tam dat android 4 a aspon jednojadrak myslim procesor samozrejme

nerd07.02.2012 - 09:24 Trvalý odkaz

citam v eshopoch ze to ma mat slovencinu?! ze by motorola zistila kde je slovensko? :)
kus co ste mali v redakcii mal SK lokalizaciu?

Celá diskusia 9 príspevkov