O2: spustili sme komerčnú prevádzku

Tak už ste si zavolali zo SIM karty s číslom začínajúcim 0949? Ja som to vyskúšal asi hodinu po polnoci a všetko fungovalo podľa plánu.

Začne sa vo veľkom rozdávanie nového čísla našim známym?

Oživili ste starý mobil v zásuvke novou SIM kartou?

Tlačová správa:

Telefónica O2 Slovakia dnes po polnoci spustila komerčnú prevádzku pre O2 Jednotky. Prvé hovory sa uskutočnili hneď v prvých minútach dňa. Postupne sa možnosť volať cez nového operátora rozšírila na celé územie Slovenska.

„Počet registrovaných záujemcov o naše služby prekročil hranicu 600 tisíc. Toto číslo niekoľkonásobne prevyšuje pôvodné odhady verejnosti a je na hornej hranici našich vlastných prognóz. Vnímame to ako potvrdenie atraktívnosti našej ponuky a dôvery trhu. Ďakujeme všetkým O2 Jednotkám a vítame ich ako súčasť rodiny dnes už 200 miliónov zákazníkov skupiny Telefónica. Našou prioritou je teraz zabezpečiť pre všetkých zákazníkov služby a starostlivosť na najvyššej úrovni,“ uviedol generálny riaditeľ Telefónica O2 Slovakia Juraj Šedivý.

Distribúcia SIM kariet pre O2 Jednotky prostredníctvom pošty sa začala už v januári a bude pokračovať v priebehu februára. Telefónica O2 Slovakia každý deň doručí a aktivuje desiatky tisíc SIM kariet. Tento náročný logistický proces ukončí spoločnosť podľa plánov do konca februára.

K aktivácii SIM karty nie je potrebné urobiť nič iné, len uskutočniť prvý hovor. Za prvý hovor potrebný na aktiváciu je považovaný akýkoľvek hovor a zákazník tým okamžite získava všetky výhody prináležiace O2 Jednotkám. V prípade potreby doplnenia informácií do databázy môže operátor prvý hovor automaticky presmerovať na call centrum. SIM karty, ktoré boli doručené poštou sa po inštalácii automaticky hlásia na sieť prenajatú od roamingového partnera. V prípade, že má zákazník nastavenú inú sieť, je potrebné ju manuálne nastaviť na T-Mobile Slovakia (našu hosťujúcu sieť).

Aj aktivácia SIM kariet, ktoré majú zákazníci od hostesiek, prebieha priebežne podľa plánu. Vzhľadom na veľký počet SIM kariet predaných hosteskami spoločnosť už s predstihom posilnila kapacitu na ich zavedenie do systému a tento proces ukončí v skrátenom termíne tak, aby karty boli aktivované najneskôr do 3. februára. V prípade potreby je zákazníkom k dispozícii call centrum 0949 949 949.

Tie O2 Jednotky, ktoré sa zaregistrovali a neobjednali si SIM kartu, tak môžu urobiť prostredníctvom www.sk.o2.com alebo na bezplatnej linke 0800 02 02 02 . Čas na aktiváciu SIM karty pre O2 Jednotky predĺžila Telefónica O2 Slovakia do konca marca 2007.

100 % bonus pri prvom dobití kreditu získa od dnes do 31. marca každý zákazník. Telefónica O2 Slovakia postupne uvedie na trh dobíjacie kupóny v nominálnej hodnote 250, 350, 550 a 950 korún. Platnosť kreditu bude pre prvé dva varianty 3 mesiace a pre ostatné 6 mesiacov. Dobíjacie kupóny pre O2 Jednotky sa budú od dnešného dňa predávať v širokej sieti viac ako 2 tisíc predajných miest po celom Slovensku. Zákazníci ich môžu nájsť napríklad v sieti predajní COOP Jednota, na benzínových pumpách OMV, Shell, Slovnaft, vo vybraných novinových stánkoch, špecializovaných predajniach mobilnej techniky a na ďalších miestach.

O2 Jednotky budú telefonovať za 2 koruny vo vlastnej sieti a 8,50 Sk za minútu volania do ostatných sietí počas 24 hodín ktoréhokoľvek dňa v týždni. Súčasťou ponuky pre O2 Jednotky je aj volanie do Českej republiky za rovnakú cenu ako za volanie do ostatných sietí v SR, teda len za 8,50 Sk. Cena SMS správy je 3,20 a MMS správy 9 korún. Od dnešného dňa sú dostupné aj dátové služby GPRS, ktoré budú pre O2 Jednotky aktivované zadarmo. Cena za prenesené dáta je 29 Sk /MB. Všetky ceny sú uvádzané s DPH.

Pre ďalších zákazníkov spustí Telefónica O2 Slovakia komerčnú prevádzku v súlade s plánom ešte pred koncom februára.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu