Motorola H605

Recenzia Bluetooth príslušenstva Pohodlné bezdrôtové slúchadlo netradičného tvaru.

Takto tvarované slúchadlo som ešte na uchu nemal, ale veľkú podobnosť vidím medzi Motorolou H605 a Nokiou HS-4W. Motorola H605 je však v porovnaní so spomínanou Nokiou pohodlnejšia.

Základná charakteristika

rozmery: 91 x 47 x 13 mm,

hmotnosť: 19 gramov (zistená),

Bluetooth 1.1/1.2,

dosah do 10 m,

zreteľná modrá LED dióda,

kompatibilita s každým telefónom s Bluetooth,

batéria 130 mAh,

výdrž do 10 h hovoru/200 h pohotovosti,

profil handsfree a headset.

Balenie:

handsfree, miniUSB nabíjačka, návod.

Motorola H605 Motorola H605

Štandard Bluetooth 1.2 zabezpečuje zlepšenú kvalitu spojenia, nižšiu energetickú náročnosť a rýchlejšie spojenie s druhým zariadením. Osobne sa však teším na Bluetooth handsfree so štandardom Bluetooth 2.0, ktorý umožňuje súčasne pripojiť viacero zariadení.

Pred prvým použitím je dôležité dvojhodinové nabitie slúchadla. Potom stačí podržať hlavné tlačidlo tak dlho, až ostane modrá dióda rozsvietená. Vtedy nastáva párovanie a vy Bluetooth slúchadlo vyhľadáte pomocou svojho mobilu. Potom užlen zadáte 0000 a párovanie je ukončené. Slúchadlo môže byť aktívne spojené len s jedným zariadením.

Motorola H605 Motorola H605

Použitie na ľavom uchu je možné vďaka otočnému koncu s reproduktorom:

Hlavné tlačidlo pre prijatie a ukončenie hovoru je ľahko nahmatateľné. Po krátkom stlačení hlavného tlačidla môžete vysloviť hlasový príkaz. Podržaním hlavného tlačidla v pohotovostnom stave vytočíte posledné volané číslo. Odmietnutie hovoru (ešte pred jeho prijatím) uskutočníte podržaním hlavného tlačidla. Počas hovoru podržaním tlačidla prepínate medzi viacerými telefonujúcimi.

Motorola H605 Motorola H605

Slúchadlo okrem hlavného tlačidla obsahuje aj dve malé tlačidlá pre reguláciu hlasitosti. Sú však hmatom ťažko rozpoznateľné. Po dosiahnutí maximálnej alebo minimálnej úrovne sa ozve zvukový signál v slúchadle.

Vybitú batériu signalizuje päť opakovaných tónov v 60-sekundovom intervale. Veľká modrá dióda počas nabíjania neustále svieti, po dokončení nabíjania zhasne. Dióda v pohotovostnom stave po piatich minútach nečinnosti zhasne. Prítomnosť miniUSB konektora si nemôžem vynachváliť, slúchadlo nabijete z každého PC pomocou najdostupnejšieho kábla.

Motorola H605

Kvalita hovoru nie je najlepšia. Rozumieť mi bolo vždy, no telefonujúci na druhej strane počuli pomerne intenzívnu ozvenu. Ak máte záujem negatívne ovplyvniť dĺžku vašich telefonátov verte, že pri použití H605 s vami budú ľudia telefonovať stručnejšie, len aby sa nemuseli počúvať.

Motorola H605

Dôležité odkazy:

- web distribútora a predajcu

- produktová stránka

Cena:

2 090 Sk s DPH (Roden, spol. s r. o.)

Motorola H605

Motorola H605 je na prvý pohľad možno menej sympatické handsfree, no po niekoľkodňových skúsenostiach ho hodnotím pozitívne. Mám rád netradičné veci a tvar Motoroly H605 na seba určite upúta. Kvalita hovoru nie je síce najlepšia, ale nejde ani o žiaden extrém. Kladne hodnotím pohodlné nosenie slúchadla a dobrú výdrž.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 23.01.2006 - 16:53

Atlis: Risko - podobnost? Najdi si fotografie velmi oblubenej Jabry BT200/250... ;)

anonymous24.01.2006 - 13:46 Trvalý odkaz

riso: myslel som umiestnenie baterie za uchom.. ;)

anonymous24.01.2006 - 15:34 Trvalý odkaz

Atlis: A ako vyzera Jabra?

Celá diskusia 4 príspevky