JAVA: EQO.com - free messenger/Skype v mobile

Na službu spojenú s Java aplikáciou EQO ma upozornil čitateľ Juraj. Vraj ju má vyskúšanú, a že ju odporúča. Tak som navštívil www.eqo.com, registroval sa (nick, heslo, telefónne číslo, e-mail) a čakal na SMS s WAP adresou. Tá prišla takmer okamžite a ja som už po niekoľkých sekundách inštaloval asi 168 kB veľkú Java aplikáciu. Zoznam podporovaných telefónov je naozaj bohatý, odporúčam vyskúšať aj na neuvedených modeloch.

EQO podporuje IM štandardy: AIM, ICQ, MSN, Yahoo, GoogleTalk, Jabber and Skype.

EQO ponúka posielanie textových a obrázkových správ kamarátom aj na MySpace, Friendster, Hi5, Multiply and Tagworld.

EQO ponúka telefonovanie cez Skype.

Praktickou výhodou EQO, oproti unikátnej Java aplikácii Jimm, je podpora viacerých protokolov. Jimm podporuje len ICQ, ale zato plnohodnotne. EQO síce zvláda komunikáciu cez ICQ dobre, ponúka aj smajlíkov, ale také pohodlie ako od Jimma nečakajte.

Na EQO ma najviac lákala podpora Skype. Ale po inštalácii EQO do mobilu musíte z webu EQO.com stiahnut 10 MB exe súbor do PC. Ten využije vaše klasické prihlásenie do Skype v PC. Telefonovanie z Java aplikácie EQO v mobile je teda možné len počas aktívneho pripojenia ku Skype v PC. Niekto PC nevypína, a tak to pre neho môže mať zmysel. Pre mňa je stále jedinou alternatívou pohodlného telefonovania cez Skype v mobile originálna aplikácia Skype pre Windows Mobile alebo Fring pre Symbian 2.x.

EQO vlastní kanadská spoločnosť EQO communications.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu