Nový LG Prada s veľkým dotykovým displejom a bez klávesnice

Spoločnosť LG oficiálne predstavila telefón LG KE850 PRADA, o ktorom prehlasuje, že je prvým mobilom s plne dotykovým ovládaním. Na toto tvrdenie majú právo z jediného dôvodu, uvedú ho na trh skôr ako medializovaný iPhone od Apple. Na "dotykovú čokoládku" sa totiž údajne môžeme tešiť už koncom februára.

Telefón ponúka spojenie so svetom za pomoci GSM frekvencií 900/1800/1900 MHz a s podporou EDGE. Pre výmenu údajov na blízko ponúkne Bluetooth 2.0 a s počítačom sa spojíte jednoducho pomocou USB 2.0 (mass storage). Rozmery tejto tehličky sú

príjemných 98.8 x 54 x 12 mm. Celé užívateľské rozhranie je vytvorené v Adobe Flash, takže sa naše oči budú kochať animáciami na každom kroku.

Modernému telefónu nesmie chýbať fotoaparát. KE850 má 2 Mpix snímač a po vzore Sony Ericssonu a Nokie sa pýši ďalšou značkou známou v optike. Objektív bude totiž dodávať firma Schneider-Kreuznach. Rovnako sa môžeme tešiť na prehrávanie množstva multimediálnych formátov ako MP3, AAC, eAAC+, MPEG4, H.264 a podpore dokumentov Microsoft Office - ppt,doc, xls, a pdf. Všetky svoje dáta môžete ukladať na MicroSD kartu.

Dizajn KE850 je spoločným produktom dizajnového centra LG a návrhárov značky PRADA.

Fotky telefónu v ruke nájdete napríklad na engadgetmobile.com.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu