Samsung a Google spojili svoje sily

Tlačová správa:

Bratislava, 17. január 2007 – Spoločnosť Samsung a spoločnosť Google Inc. potvrdili spoluprácu, výsledkom ktorej je rýchly a jednoduchý prístup k aplikáciám Google search a Google Maps priamo z mobilných telefónov, ako aj rýchly prístup k novej generácii aplikácie Gmail.

Mobilné telefóny spoločnosti Samsung s podporou aplikácií Google poskytnú užívateľom „za jazdy“ možnosť vyhľadávať informácie, miesta vo svete, ako aj možnosť spravovať svoju elektronickú poštu. Mobilné telefóny spoločnosti Samsung v sebe skĺbili podporu najnovších technológií a unikátnych aplikácií s precíznym dizajnom. Aj preto spojenie aplikácií Google a najnovších mobilných telefónov spoločnosti Samsung reprezentuje odhodlanie týchto spoločností ponúknuť celosvetovej verejnosti skutočne bezproblémový prístup k službám siete Internet.

V snahe zamerať sa na dynamické potreby užívateľov budú vybrané modely telefónov spoločnosti Samsung už od začiatku roku 2007 poskytovať produkty a služby Google, akými sú napríklad:

* Google search vyhľadávanie: Mobilné telefóny Samsung budú mať vo svojom menu ikonu Google. Jediným stlačením tlačidla tak užívateľ získa prístup k službe vyhľadávania „Google search“.

* Google Maps pre mobilné telefóny: U najnovších mobilných telefónov spoločnosti Samsung bude podporovaná aj aplikácia Google Maps. Aplikácia umožní užívateľom „za pochodu“ prehliadať mapy a satelitné snímky, nájsť želané destinácie či miestne firmy. Poskytne im dokonca aj navigáciu.

* Gmail: Gmail pre mobilné zariadenia je novou aplikáciou podporovanou mobilnými telefónmi Samsung, prinášajúcou vyššiu rýchlosť, pohodlie a funkčnosť mobilnej komunikácie Gmail.

Spoločnosť Samsung nedávno uviedla na trh zariadenie Ultra Edition 13.8 (SGH-Z720), prvý mobilný handset s nainštalovaným vyhľadávačom Google mobile search, ako aj službami Gmail. Štíhly 3G Z720 je iba 13,8 mm tenký, podporuje konektivitu cez HSDPA, má vstavaný 3-megapixelový fotoaparát, MP3 prehrávač, ako aj rozhranie Bluetooth. Konektivita HSDPA v spojení s predinštalovaným internetovým prehliadačom a mobilnými službami Google poskytne užívateľom skutočne bohatý zážitok z mobilnej internetovej komunikácie. Pretože užívatelia mobilných telefónov čoraz viac oceňujú mobilný internet bez problémov, modely blízkej budúcnosti budú aj naďalej podporovať Google aplikácie. Užívatelia vo svojom prístupe na mobilný internet navyše ocenia aj jednoduché užívateľské rozhranie a celosvetové rozšírenie produktov spoločnosti Google.

„Sme veľmi potešení, že môžeme verejnosti predstaviť mobilné telefóny Samsung s prístupom k službám Google, ktoré sú k dispozícii jednoduchým stlačením tlačidla. Spolupráca so spoločnosťou Google potvrdzuje naše odhodlanie byť lídrom v prechode od „pevnej“ éry internetu k jeho „mobilnej“ ére. Snažíme sa preto sprístupniť našim užívateľom úžasný svet, ktorý mobilné zariadenia na poli internetovej komunikácie poskytujú, nech už ide o čokoľvek, kdekoľvek a kedykoľvek,“ hovorí Kitae Lee, prezident divízie Telecommunication Network Business spoločnosti Samsung. „Spoločnosti Samsung a Google obohatia zážitky a skúsenosti užívateľov mobilných telefónov o silný rad jednoducho ovládateľných mobilných zariadení, ktoré zároveň poskytnú prostredníctvom internetu nekomplikovaný prístup k informáciám a osobnej správe“, dodáva Kitae Lee.

Deep Nishar, riaditeľ oddelenia stratégie bezdrôtových produktov spoločnosti Google Inc., uvádza, že „spoločnosť Google je odhodlaná poskytovať užívateľom mobilných telefónov po celom svete jednoduchý prístup k informáciám a službám na internete. Spolupráca s IT firmou, akou je spoločnosť Samsung, je skutočne tou najsprávnejšou cestou, ako naše predsavzatia pretaviť na skutočnosť. Zlepšenie služieb pre užívateľov mobilnej komunikácie je jednou z najvyšších priorít ako spoločnosti Samsung, tak aj spoločnosti Google. Spolupráca prinesie miliónom užívateľov mobilných zariadení Samsung po celom svete väčšiu silu, efektivitu a pohodlie práce s mobilnými aplikáciami Google search, Google Maps a Gmail.“

Diskusia k článku:

Začať diskusiu