Skúsenosti s nástupcom 9300/9500 - pripravovanou Nokiou E90

V diskusnom fóre my-symbian.com sa objavil veľmi zaujímavý príspevok od administrátora. Pokúsim sa preložiť najpodstatnejšie informácie. Ja, spokojný majiteľ Nokie 9500, sa už neviem dočkať... :)

Autor sa najprv (a neskôr zas a zas) rozplýva nad dizajnom Nokie E90, nasledovníkom dvojice 9500 / 9300(i). Zverejnenie snímok zariadenia nie je možné, ale textový opis tiež poteší. Dokonca opisovaný model radšej ani nenafotil, pretože by to asi nevydržal a nakoniec by fotky i tak zverejnil. :) Je širší než 9500, ale kratší a tenší, primitívne povedaneé, je "placatejší". Spracovanie je údajne veľmi dobré, aj panty. Exteriér je strieborný, vnútorná strana čierna. E90 beží na báze S60 treťej generácie a konštrukčne je zhodná s 9300/9500. Externý displej ponúkne rozlíšenie 320 x 240 bodov a vnútorný 800 x 352 bodov. Predstavte si jeden displej z Nokie E61 voknu a tri vnútri. :) Aplikácie môžu byť spustené súčasne na vnútornom aj vonkajšom displeji. Jednoducho, začnete pracovať so zavretým prístrojom a pokračujete s otvoreným. V zavretom stave máte prístup ku všetkým možnostiam zariadenia. Vnútorný ani vonkajší displej nie je dotykový. Klávesnica je ešte väčšia a lepšia než na 9500-ke, ktorú si neviem vynachváliť. Nechýba joystick, podobný ako v 9300/9500, ale už aj vonku, aj vnútri a podstatne pohodlnejší. V E90 už nie je štvorica tlačidiel napravo od displeja, ale dve dvojice po oboch stranách. Údajne je to pohodlnejšie. Vstavaný prijímač GPS tiež poteší. Na pripojenie ku PC poslúži miniUSB konektor. Konečne sme sa dočkali aj dvojice kamier. Hlavná ponúka aj LED blesk, rozlíšenie je niekoľko Mpix. Vnútorná kamera poslúži na videotelefonovanie. Pamäťové karty microSD sú dnes už štandardom.

Na predstavenie prístroja sa môžeme údajne tešiť už v decembri alebo januári, spustenie predaja by malo nasledovať už na jar 2007.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu