Nokia 6170

Skúsenosti majiteľa Minuloročný model véčkovej konštrukcie s jasným určením.

Skupina článkov s prívlastkom plus/mínus je tvorená čitateľmi. Články sú zamerané na plusy a mínusy rôznych fónov, nehodnotia bežné funkcie, ktoré opisujeme v recenziách. Za dve takéto recenzie získate ako odmenu tričko Fony.sk v hodnote 399 Sk. Viac užitočných informácií nájdete v článku Tričko za dve recenzie!

Recenzia: Nokia 6170.

SKÚSENOSTI ING. FIJOKA:

Tento telefón som si zakúpil asi v apríli 2005. Hlavným dôvodom kúpy bol pekný dizajn a podpora rýchleho pripojenia do internetu. Tento telefón už momentálne nepoužívam - nahradil ho Sony Ericsson K750i, ale rozhodol som sa, že sa k nemu ešte na pár dni vrátim, aby tieto moje skúsenosti boli čo najvýstižnejšie.

Konštrukcia

Ako som už spomínal, Nokia 6170 mi učarovala svojim dizajnom a teda aj konštrukciou. Bol to moje prvé véčko po niekoľkomesačných skúsenostiach môžem bez váhania povedať, že sa rád k takejto konštrukcii kedykoľvek v budúcnosti vrátim. Po dlhšom používaní je na 99 % pevná, len pri zavretom stave má horná času vôľu posúvať sa do strán. Otváranie telefónu je jednoduché aj jednou rukou, na boku telefónu sú výrezy pre ľahšie vyklopenie. Aby som len nechválil tak spomeniem aj vec, ktora mne osobne najviac prekáža: kryty sa neuveriteľne ľahko zašpinia a vidno na nich každý odtlačok prsta.

Čo sa mi páči:

- konštrukcia

- jednoduché otváranie

Čo mi vadí:

- kryty sa ľahko zašpinia

Displeje

Začnem tým vnútorným. Napriek menšiemu rozlíšeniu (128 x 160 bodov) je pomerne veľký. Jeho hlavnú výhodu vidím vo výbornej čitateľnosti aj na svetle. Vonkajší displej si neviem vynachváliť. Okrem toho, že informuje o čase a zmeškaných udalostiach, môžte naň nastaviť aj vlastnu tapetu a poslúži aj ako hľadáčik v prípade, ak sa chcete odfotiť.

Čo sa mi páči:

- dobrá čitateľnost na slnku

- vonkajší displej sa dá použiť ako zrkadlo pre autoportréty

Klávesnica

Snáď najlepšia klávesnica, akú som kedy na mobile používal. Tlačidla sú priam obrovské a pracuje sa s nimi perfektne aj napriek minimálnemu zdvihu. Skrátka, je bezchybná, tu nemám čo dodať.

Čo sa mi páči:

- výborná klávesnica

Spojenie s okolitým svetom

Hlasiťosť hovorov je dobrá, oveľa lepšia ako pri K750i. Pri prijatí hovoru otvorením telefónu nastáva asi 2 sekundové oneskorenie, čo mne osobne vadí. Nokia zvládla prácu s SMS a MMS správami na výbornú, preto nevidím dôvod, aby zaužvaný štandard menila. V prípade e-mailu je tomu však presne naopak. Rád by som vyzdvihol technológiu EDGE, ktorá bola jedným z rozhodujúcich faktorov pri kúpe.

Čo sa mi páči:

- odpočítavanie znakov v SMS už od začiatku,

- podpora EDGE

Čo mi vadí:

- slabý e-mailový klient

- oneskorenie pri prijímaní hovoru

- chýba Bluetooth

Médiá

VGA fotoaparát robí robí vcelku kvalitné snímky. Využiť môžete napríklad samospúšt, nočný režim, alebo zoom, ktorý však veľmi neodporúčam, pretože priblížené fotky nevyzerajú dobre, pri vyššom stupni zoomu až strašidelne. V ponuke je aj video, ale to tiež kvalitou neoslní. Nahrávač zvuku môže zaznamenať maximálne 3 minúty, čo sa mi zdá málo. Viackrát sa mi stalo, že som potreboval nahrávať dlhšie. V Nokii 6170 nájdete aj funkciu Push to talk, ktorú ale zatiaľ velmi nevyužijete, do budúcnosti je to snáď dobrá devíza. Dôležitejšou zábavnou funkciou je podpora MP3 a AAC zvonení. Asi najväčším nedostatkom telefónu je jeho pamäť, len 5 MB.

Čo sa mi páči:

- kvalita VGA fotografií

Čo mi vadí:

- priblížené fotky vyzerajú dosť zle

- chýba rádio

- obmedzená dĺžka nahrávok

- malá pamäť

Záver

Myslím, že Nokiu 6170 môžem smelo označiť za pravý manažérsky telefón. Multimediálnymi funkciami síce neoslní, no svojím reprezentatívnym vzhľadom určite zaujme viacero ľudí. Kto hľadá véčko, ktoré nestratí v ruke, s výbornou klávesnicou, veľkým displejom a dobrou výdržou (4 - 5 dní), má o favotita viac.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 11.01.2006 - 15:45

martin: imidzovka, aj ked inak nic extra. pamat mala, ale tento moj skvost na tom nie je o nic lepsie. toto je jedna z mala nokii co sa mi celkom paci.MOT-V3/0E.40.79R MIB/2.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.0

anonymous07.11.2006 - 23:51 Trvalý odkaz

terorist.sk: mam tento mobil a inak nevem ci viete ale don ho sa daju dat aj MP3 :-D a ono vam to prehra len to je ten velky problem ze ma malu pamet :-( ale inak celkom v pohode fonOpera/9.01 (Windows NT 5.1; U; cs)

Celá diskusia 2 príspevky