Operátori: Telefónica O2 Slovakia a T-Mobile podpísali dohodu o národnom roamingu

Tlačová správa:

BRATISLAVA, 28. november 2006 - Telefónica O2 Slovakia a T-Mobile Slovensko oznamujú, že dnes podpísali dohodu o národnom roamingu.

Zo strany nového mobilného operátora je to splnenie ďalšieho kroku potrebného na to, aby mohla byť spustená plnohodnotná komerčná prevádzka. Z dlhodobého hľadiska je stratégiou Telefónicy vybudovať vlastnú sieť; T-Mobile bude poskytovať služby svojej siete zákazníkom Telefónicy O2 v miestach bez pokrytia vlastnou sieťou.

Podľa generálneho riaditeľa Telefónica O2 Slovakia Juraja Šedivého je dohoda o národnom roamingu signálom pre budúcich zákazníkov. ,,Našim cieľom je ponúknuť hneď od začiatku kvalitné a plnohodnotné služby a podpísaná zmluva o národnom roamingu s T-Mobilom nám pomôže tento cieľ splniť v nami stanovenom harmonograme,“ uviedol Juraj Šedivý. Za obojstranne výhodnú považuje podpísanú dohodu aj riaditeľ T-Mobile Slovensko Robert Chvátal. ,,K dohode s Telefónicou sme dospeli po korektných rokovaniach. Sme si vedomí toho, že nový mobilný operátor kládol dôraz predovšetkým na kvalitu siete, transparentnosť v jednaní a komerčné podmienky. Osobne som rád, že tieto naše atribúty boli ocenené“, skonštatoval.

Zmluva o národnom roamingu znamená, že Telefónica O2 Slovakia bude v úvodnej fáze poskytovať svoje služby čiastočne v sieti T-Mobile Slovensko. Spoločnosť rokovala o uzavretí dohody o národnom roamingu s obidvoma mobilnými operátormi poskytujúcimi služby v Slovenskej republike. Rozhovory boli vecné a korektné.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu