Orange: Nová služba Orange Music - download 430 000 skladieb

Tlačová správa:

Bratislava, 9. novembra 2006 – S novou službou Orange Music si fanúšikovia dobrej hudby prídu skutočne na svoje. V archíve troch hlavných svetových hudobných vydavateľstiev, ktoré s Orangeom pri tejto službe spolupracujú, nájdu v menu služby Orange World na stiahnutie viac ako 430 tisíc skladieb v plnej dĺžke a CD kvalite. Jednotná cena za stiahnutie skladby je 60 Sk bez DPH (72 Sk s DPH). Namiesto hudobných albumov na CD si tak zákazníci Orangeu budú môcť kedykoľvek a kdekoľvek stiahnuť a prehrávať len tie skladby, ktoré sa im najviac páčia. Ide o unikátnu službu, ktorú ako prvý z mobilných operátorov na Slovensku sprístupňuje svojim zákazníkom práve Orange. Prvých 8 000 zákazníkov si navyše môže do konca novembra stiahnuť jednu skladbu v rámci svojho fakturačného obdobia bezplatne.

Nová služba Orange Music je veľký hudobný katalóg, ku ktorému majú zákazníci prístup z mobilného telefónu vďaka službe Orange World. Kedykoľvek a kdekoľvek si môžu legálne a cenovo výhodne stiahnuť a počúvať hudbu, ktorú majú radi. Skladby je možné vyhľadávať podľa žánru, interpreta, názvu skladby alebo ďalších kritérií. Vybranú skladbu si zákazník môže stiahnuť do svojho mobilu alebo aj do počítača za rovnakú cenu.

Obsah hudobného archívu tvorí ponuka troch hlavných svetových hudobných vydavateľstiev EMI, Sony BMG a Warner Music. Ponuka skladieb sa bude neustále rozširovať. Zákazníci tu nájdu samozrejme aj pesničky slovenských a českých interpretov, napr. od Elánu, Pehy, Desmodu, či Horkýže slíže.

„Služba Orange Music je rozšírením ponuky Orangeu v oblasti moderných multimediálnych služieb fungujúcich v sieti 3G. Podobne ako ponuka mobilnej TV, videa alebo audia na želanie, aj služba Orange Music je určená najmä pre zákazníkov, ktorí vyhľadávajú mobilnú zábavu. Ďalšou z možností jej využitia je však aj vytváranie vlastných zákazníckych „výberoviek“ bez nutnosti kupovať si celé albumy“, povedala pri spustení služby Zuzana Nemečková, obchodná riaditeľka spoločnosti Orange Slovensko.

Zákazník si môže zakúpenú skladbu stiahnuť do svojho mobilného telefónu alebo do počítača. Stiahnuť si pesničku je veľmi jednoduché. Stačí si vybrať obľúbenú skladbu v menu Orange music v rámci služby Orange World. Po potvrdení objednávky si zákazník pesničku stiahne okamžite vo formáte AAC+ do mobilného telefónu a zároveň obdrží licenciu v podobe SMS správy, ktorá umožňuje prehrávanie skladby v telefóne, z ktorého bola zakúpená. Licencia umožňuje prehrávať pesničku v prehrávači, ktorý je výrobcom nainštalovaný v mobilnom telefóne.

Pre využívanie služby Orange Music je potrebné mať aktivovanú službu Orange World a telefón, ktorý službu podporuje. Služba Orange Music je momentálne dostupná v nasledovných telefónoch: Nokia N70, Sony Ericsson K600i, Nokia 6280, Nokia 6230i, Nokia 6233, Sony Ericsson W600i alebo Motorola E1070.

Orange ponúka aj možnosť stiahnuť si pesničky priamo do počítača prostredníctvom webstránky www.orangemusic.sk. Pesničky do počítača sú dostupné vo formáte WMA spolu s licenciou oprávňujúcou ich prehrávanie. Na počítači musí byť nainštalovaný softvér Windows Media Player (verzia 10 alebo novšia), operačný systém Microsoft Windows 98 (alebo novšie verzie) a internetový prehliadač Internet Explorer 5.0 (alebo novšie verzie). Zvukové záznamy stiahnuté do počítača prostredníctvom tejto služby môžu byť zaznamenané na CD alebo skopírované do kompatibilného osobného prehrávača s obmedzením 5 kópií.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu