Koniec (servisovania) telefónov Siemens a BenQ-Siemens? (aktualizované)

Na tejto stránke to začalo, v diskusnom fóre SiemensMania.cz sa rozpútala diskusia o pozastavení príjmu telefónov s logom Siemens a BenQ-Siemens. Potom sa rovinula diskusia na túto tému aj v diskusnom fóre Fony.sk.

Mobilné telefóny Siemens a BenQ-Siemens opravuje Inoteska a PPI-ETC. Prvé servisné stredisko opravy všetkých telefónov údajne úplne pozastavilo, PPI-ETC opravuje aj naďalej len telefóny predávané spoločnosťou Orange Slovensko.

Doplnené:

Keď navštívite web stránky internetového obchodu distribútora Roden, je jasné, že aj dodávky telefónov a príslušenstva BenQ-Siemens boli prerušené už pred niekoľkými týždňami. Nové telefóny BenQ-Siemens sa teda na Slovensko už istý čas nedovážajú, servisy ich neopravujú...všetko sa blíži ku smutnému koncu značky na našom trhu. Orange je jediný operátor, ktorý zatiaľ ponúka servisnú podporu ním predaných telefónov.

Je možné, že ešte nastane európsky výpredaj skladových zásob mobilných telefónov spoločnosti BenQ, avšak kto bude predávať telefóny, na ktoré neexistuje servis?

Doplnené 2

Momentálne servis Inoteska opravuje v záruke telefóny Siemens a BenQ-Siemens predávané T-Mobilom aj Orangeom. Operátori totiž, pre zachovanie serióznosti, hradia ich opravy z vlastného vrecka. Telefóny zakúpené v bežnom predaji opravia len za poplatok, záručné opravy sa v takomto prípade nekonajú.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu