Orange: BlackBerry aj na Slovensku (+ foto)

Tlačová správa:

Bratislava, 12. október 2006 – Orange Slovensko rozširuje portfólio služieb, ktoré umožňujú mobilný a okamžitý prístup k e-mailom, kontaktom či kalendáru. K existujúcej službe Orange biznis mail, ktorá bola vôbec prvým riešením tohto druhu na Slovensku, pribudne od 13. októbra v ponuke Orangeu svetoznáma služba BlackBerry. Vďaka tomu ponúkne Orange svojim zákazníkom najširšie portfólio riešení pre mobilný prístup k e-mailom. Službu BlackBerry si budú môcť aktivovať nielen firemní a biznis zákazníci, ale jej komfort si budú môcť vychutnať aj bežní užívatelia.

BlackBerry je alternatívou k existujúcej službe Orange biznis mail. Obidve služby umožňujú zákazníkovi prácu s e-mailom, adresárom, kalendárom, poznámkami a úlohami a mať tieto dáta neustále synchronizované. Vďaka automatickej synchronizácii je zákazník neustále v kontakte s aktuálnymi informáciami. Akonáhle dostane e-mail do firemnej schránky, vzápätí si ho môže prečítať na displeji mobilného telefónu alebo zariadenia BlackBerry. Kým Orange biznis mail je univerzálne riešenie dostupné na väčšine bežných koncových zariadení, služba BlackBerry je určená zákazníkom, ktorí preferujú značkové riešenie od svetoznámeho dodávateľa a je dostupná na špeciálnych zariadeniach. Služba BlackBerry šetrí prenesené dáta tým, že umožňuje ich kompresiu.

BlackBerry predstavuje štandard pre mnohé nadnárodné spoločnosti. Celý prenos údajov medzi e-mailovou schránkou a mobilným zariadením je šifrovaný. Vďaka jednoduchosti používania a komfortu, ktorý ponúka, si služba nájde svojich priaznivcov v radoch nielen firemných, ale aj bežných zákazníkov.

Orange ponúka BlackBerry v dvoch variantoch: BlackBerry Enterprise Server (BES) je určený pre spoločnosti s vlastným e-mailovým serverom. Riešenie BlackBerry Internet Service (BIS) si môžu zákazníci aktivovať na správu svojich externých e-mailových schránok a je vhodné aj pre bežných zákazníkov, ktorí chcú mať prístup k svojim e-mailom kdekoľvek a kedykoľvek. Práve riešenie Blackberry Internet Service je určené pre rezidenčných zákazníkov, ktorí si službu môžu aktivovať na vybraných predajných miestach spoločnosti Orange Slovensko.

Pre obe riešenia sú k dispozícii dve služby: BlackBerry Standard pre prenos dát v rámci SR a doplnková služba BlackBerry Roaming pre prenos dát v zahraničných sieťach. Obidve služby umožňujú okrem synchronizácie e-mailov a ostatnej agendy aj bezpečný prístup k internetu a WAPu. Za využívanie služby zaplatí účastník mesačný poplatok, ktorý zahŕňa určitý objem predplatených dát.

Ponuka služieb BlackBerry od Orangeu (ceny sú uvedené bez DPH):

BES so službou BS

objem dát: 20 MB

aktivačný poplatok: 0 Sk

mesačný poplatok: 590 Sk

BES so službou BR

objem dát: 1 MB

aktivačný poplatok: 0 Sk

mesačný poplatok: 99 Sk

BIS so službou BS

objem dát: 10 MB

aktivačný poplatok: 299 Sk

mesačný poplatok: 299 Sk

BIS so službou BR

objem dát: 1 MB

aktivačný poplatok: 0 Sk

mesačný poplatok: 99 Sk

Pre pohodlný prístup k všetkým funkciám služby BlackBerry je v ponuke Orangeu zariadenie BlackBerry 8700f za cenu od 8 490 Sk od Paušálu 120. Pre nižšie paušály (od Paušálu 50+sms) je cena zariadenia 10 490 Sk. Obidve ceny sú uvedené vrátane DPH. Výhody služby BlackBerry môžu využívať aj majitelia mobilných telefónov Nokia E61, Sony Ericsson P990i a Sony Ericsson M600i pomocou aplikácie BlackBerry Connect.

Fony.sk:

Staršia správa: BlackBerry od T-Mobile

Diskusia k článku:

Začať diskusiu