Nová spolupráca Nokie a Orangeu

Tlačová správa:

Nokia a Orange vstupujú do spolupráce v oblasti softvérových platforiem

Softvér S60 pre operačný systém Symbian OS bol vybraný ako preferovaná softvérová platforma

 

Espoo, Fínsko / Bratislava 5. októbra 2006 – Spoločnosť Nokia včera oznámila spoluprácu so spoločnosťou Orange, ktorá umožní zlepšenie vlastností prístrojov využívajúcich softvér S60 a ich posilnenie v portfóliu zariadení spoločnosti Orange.

 

Táto spolupráca je zameraná na vytvorenie softvérového balíka pre Orange, ktorým sa má doplniť softvér S60 operačného systému Symbian OS a urýchliť proces zlepšovania vlastností zariadení predávaných spoločnosťou Orange. Pomôže to výrobcom zariadení so softvérom S60, ktorí budú profitovať z lepšej efektívnosti nákladov a rýchlejšieho uvedenia prístrojov na trh. Spoločné aktivity budú obsahovať napríklad vytváranie synergie medzi plánovanými zariadeniami so softvérom S60 a plánovaným portfóliom Orange či vývoj aplikácií v spolupráci s organizáciami Orange Partner a Forum Nokia, globálnym vývojovým programom spoločnosti Nokia.

 

„Toto vyhlásenie je súčasťou prebiehajúcej stratégie Orange s názvom "Signature", ktorá je zameraná na poskytovanie ucelených zákazníckych služieb pre všetky naše zariadenia," povedal Yves Maitre, viceprezident spoločnosti Orange pre oblasť zariadení. „Prostredníctvom spolupráce so spoločnosťou Nokia v oblasti softvéru S60 plánujeme dosiahnuť zvýšenú dôslednosť a efektívnosť v rámci stratégie „Signature“. Výhody plynú pre výrobcov telefónov ako aj pre zákazníkov vďaka zlepšeným poskytovaným službám a rýchlejšiemu uvedeniu produktov na trh.“

 

„Táto spolupráca dokazuje hĺbku nášho vzťahu k spoločnosti Orange,“ povedal Matti Vänskä, viceprezident pre predaj a marketing softvéru mobilných telefónov spoločnosti Nokia. "Preukazuje sa tak schopnosť softvéru S60 reagovať na rôzne požiadavky trhu a ešte viac sa upevňuje jeho pozícia. Súčasne sa potvrdzuje úloha softvéru S60 pre operačný systém Symbian OS v súvislosti s vývojom zariadení a umožňuje sa inovácia z hľadiska vývoja softvéru."

 

Podľa prieskumu Canalys z júla 2006, softvér S60 jednoznačne vedie na poli softvérov pre smartphony, jeho globálny podiel na trhu je vyše 50%. Samotná spoločnosť Nokia dodala na trh vyše 70 miliónov zariadení s týmto softvérom. Doposiaľ bolo na trh uvedených 44 zariadení so softvérom S60 a operačným systémom Symbian OS, z toho 15 zariadení využíva 3. generáciu tohto softvéru.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu