T-Mobile: Najrýchlejší internet v Európe pre 70 % Slovákov (aktualizované)

Za tlačovú správu som pridal, aj keď až po niekoľkých dňoch, komentár napísaný počas tlačovej konferencie T-Mobile.

Tlačová správa:

Rýchly internet už 5,3 Mb za sekundu a HSDPA od T-Mobilu pre zákazníkov v Bratislave

Služba Rýchly internet s bezkonkurenčnou rýchlosťou až 5,3 Mb/s HSDPA od T-Mobilu pre všetkých zákazníkov v Bratislave

Bratislava, 22. august 2006 - Spoločnosť T-Mobile Slovensko, a.s., zvyšuje maximálnu rýchlosť služby Rýchly internet až na 5,3 Mb/s a navyše od 22. augusta prináša svojim zákazníkom možnosť využívať v sieti UMTS technologickú nadstavbu HSDPA. Tá im umožní pripojiť sa so svojim mobilným zariadením do internetu rýchlosťou až 3,6 Mb/s.

Spoločnosť T-Mobile Slovensko, a.s., prináša svojim zákazníkom nový rozmer mobilnej dátovej komunikácie a potvrdzuje svoju pozíciu jednotky v oblasti poskytovania mobilného širokopásmového internetu na Slovensku. Po dlhodobom testovaní sprístupňuje T-Mobile

od 22. augusta 2006 všetkým zákazníkom mesačných programov ďalšiu širokopásmovú technológiu mobilného prístupu do internetu v podobe medzinárodného štandardu HSDPA (High Speed Downlink Packet Access), ako nadstavby siete UMTS.

Technológia HSDPA od T-Mobilu umožní už v prvej fáze implementácie zákazníkom pripojiť sa so svojim mobilným zariadením do internetu rýchlosťou až 3,6 Mb/s. Prenosové oneskorenie v sieti UMTS so štandardom HSDPA je približne 110 ms.

Výrazné zrýchlenie mobilných dátových prenosov v sieti UMTS môžu zákazníci využívať v centre Bratislavy, ale aj v Petržalke, Jarovciach, Rusovciach, Karlovej Vsi, Dúbravke, na Dlhých Dieloch, Patrónke, v Lamači, Devíne a Devínskej Novej Vsi. Do konca septembra pokryje T-Mobile technológiou HSDPA väčšinu územia hlavného mesta.

Na využívanie rýchlejších dátových prenosov prostredníctvom HSDPA nie je potrebná výmena SIM karty či aktivácia nových služieb. Rýchlejšie dátové prenosy môžu automaticky využívať všetci zákazníci s mobilnými dátovými službami Data Basic, Data Start, Data Standard, Data Nonstop a Internet Nonstop. Vďaka štandardu HSDPA môžu zákazníci využívať i službu Videohovor či službu TV a Video pri väčších rýchlostiach a teda i lepšej kvalite.

Pre pripojenie prostredníctvom HSDPA je určená PCMCIA karta Option Fusion Plus, ktorá umožňuje prenášať dáta rýchlosťou 1,8 Mb/s. Už v septembri sa zákazníci môžu tešiť na modem Option USB BOX.

Širokopásmovou službou mobilného prístupu do internetu s bezkonkurenčne najlepším pokrytím na Slovensku ostáva služba Rýchly internet. T-Mobile Slovensko od 22. augusta zvyšuje rýchlosti prenosu dát na 5,3 Mb/s pri prijímaní dát a 1,8 Mb/s pri odosielaní dát. Rýchly internet svojim 70% pokrytím obyvateľstva, rýchlosťou až 5,3 Mb/s a oneskorením iba 50 ms je skutočne jedinečnou službou a T-Mobile tak jednoznačne potvrdzuje svoju pozíciu lídra na trhu mobilných dátových technológií nielen na Slovensku, ale aj

v európskom meradle.

Jednou z výhod Rýchleho internetu od T-Mobilu je skutočnosť, že služba nie je viazaná na

žiadnu SIM kartu a ani na využívanie akéhokoľvek hlasového mesačného programu.

Na vysokorýchlostné pripojenie stolového počítača alebo notebooku k internetu zákazníkovi postačí Modem alebo Dátová karta. T-Mobile ponúka obe zariadenia ku ktorejkoľvek z troch taríf služby Rýchly internet (2,10 a 20) pri zmluvnej viazanosti 24 mesiacov za akciovú cenu iba 1 Sk (s DPH).

T-Mobile ponúka všetkým zákazníkom možnosť využívať službu Rýchly internet bez aktivačných a mesačných poplatkov. Každý, kto odporučí svojim priateľom či známym službu Rýchly internet a tí po jej aktivovaní budú pokračovať vo využívaní služby aj po uplynutí 7 dňovej skúšobnej lehoty, zníži si svoj mesačný poplatok za Rýchly internet na nulu. Ak teda existujúci zákazník získa napríklad šesť nových zákazníkov, bude môcť surfovať zadarmo až pol roka. Postup je jednoduchý. Stačí, aby nový zákazník vyplnil on-line objednávku na stránke www.rychlyinternet.sk a napísal sériové číslo modemu alebo dátovej karty zákazníka, ktorý mu službu odporučil. O všetko ostatné, vrátane aktivácie a doručenia objednaného koncového zariadenia sa postará T-Mobile.

Komentár Fony.sk:

T-Mobile stále viac preferuje Rýchly internet, počíta tiež so širokým pokrytím EDGE, ale UMTS/HSDPA je naplánované len na Bratislavu a veľké mestá Slovenska. Dôvodom je menšia potreba dátového roamingu (údajne len 1 % zákazníkov), čo dokazuje nedôležitosť medzinárodného štandardu. V Českej republike Vodafone pozastavil investície do UMTS, T-Mobile využíva neštandardnú technológiu a Eurotel (O2) sa tiež do rozširovania 3G veľmi nehrnie. Stratégia slovenského T-Mobilu je teda taká ako doteraz.

Nikde na svete nenájdete takýto rýchly broadbandový prístup k internetu. Pingy (odozvy servera) 50 ms a rýchlosť až 5,3 Mbps pri downlinku a 1,8 Mbps pri uplinku sú bezkonkurenčné. Pokrytie 70 % obyvateľstva je už takmer konečné, dbať sa bude najmä na kvalitu a kapacitu siete.

HSDPA v Bratislave je odôvodňované najmä prítomnosťou väčšiny zahraničných biznis zákazníkov práve v hlavnom meste. Ale povedzme si pravdu, ktorý zahraničný hosť nemá v notebooku podporu Wi-Fi, ktoré nájde v každom lepšom hoteli aj reštaurácii? Preto uvažovanie T-Mobilu chápem, HSDPA je v konkurenčnom boji dôležité, ale skôr ako imidžová záležitosť.

Rýchlejší Rýchly internet využijete aj s pôvodnými zariadeniami, to je základná výhoda oproti iným technológiám, pri ktorých uprade musíte kupovať nové modemy.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu