EXKLUZÍVNE! Vertu

Prvý kontakt s najdrahším Najluxusnejšia značka mobilných telefónov na svete v našich rukách.

Vďaka nášmu vernému čitateľovi som sa mal možnosť stretnúť s unikátnym telefónom, akýmsi bohom medzi mobilmi - Vertu. Ide o výrobcu spájaného často s Nokiou. Príbuznosť pocítite aj po zapnutí telefónu, kedy sa objaví menu známe zo starších Nokií.

Vertu založil Frank Nuovo v roku 2002. Predtým bol vedúcim sekcie dizajnu spoločnosti Nokia, konkrétne od roku 1995. Vertu je prvá luxusná komunikačná spoločnosť špecializujúca sa na výrobu mobilných telefónov. Sídli vo Veľkej Británii, jej kancelárie nájdete aj v Paríži, New Yorku, Singapure a Hong Kongu.

Mal som možnosť dotknúť sa modelu Vertu Ascent, vyrába sa však aj drahšia verzia, Vertu Signature. Rozoznáte ich jednoducho už podľa tlačidiel.

- - -

VERTU ASCENT

Aj lacnejšia verzia, ktorú sme aj mali v rukách, je už na pohľad veľmi luxusná. Jedná sa o ťažký, perfektne spracovaný prístroj. Ručne šitá koža, ktorá je používaná aj v automobiloch Aston Martin, je vystlaná silikónom, aby sa jej tvar nezdeformoval ani po niekoľkých rokoch. Ušľachtilá zliatina Liquidmetal je unikátnym materiálom s výnimočnými odolnostnými vlastnosťami. Farebné kombinácie sa vždy týkajú pozmenenej farby použitej kože. Tiež môže byť upravená klávesnica, stredný rad tlačidiel môže byť napríklad leštený, krajné môžu byť matné. Pod každým tlačidlom je rubínové ložisko, ktoré zabezpečí dokonalý stisk každého tlačidla pri stlačení z každého uhla. Displej je chránený zafírovým nepoškriabateľným sklíčkom (tvrdší je už len diamant). Výnimočný je aj zvuk vydávaný Vertu. Výrobca použil technológiu Yamaha a 20 mm reproduktor. Reprodukovaný zvuk melódií bol unikátne čistý a nezvyčajne hlasný. Použité melódie nenájdete na žiadnom inom telefóne.

Všetky modely Vertu obsahujú špeciálne tlačidlo, pomocou ktorého sa dovoláte na službu Vertu Concierge. O chvíľu po opakovanom stlačení tohto tlačidla sa ozve špeciálny operátor, ktorý je schopný vybaviť vám ubytovanie na vašej pracovnej ceste, odporučí vám výbornú reštauráciu, zoženie lístky na koncert obľúbeného speváka a pod. Služba je prvý rok od kúpy Vertu bezplatná, neskôr sa za ňu platí ročný poplatok 800 EUR.

Vertu Vertu Vertu Vertu

Existuje 6 farebných verzií Vertu Ascent, pričom sa výrobca nebojí experimentovať a ponúka aj intenzívnu žltú alebo červenú farbu.

Rozmery: 108 x 44 x 22 mm,

hmotnosť: 173 gramov,

frekvencie: 900/1800/1900 MHz,

výdrž do 4 h hovoru/270 h pohotovosti,

funkcie: Bluetooth, synchronizácia, SMS, MMS, e-mail, T9, budík, kalkulačka, organizér,

pamäť: 1 000 kontaktov, 220 pripomienok, 100 SMS.

Brožúru o Vertu Ascent si môžete stiahnuť kliknutím na tento odkaz (PDF, 400 kB).

- - -

VERTU SIGNATURE

Drahšiu verziu sme v ruke nemali, informácie o nej čerpáme z oficiálnych zdrojov. Tento model sa v roku 2006 dočká oživenia vďaka novým funkciám. Charakteristika sa týka už nového modelu:

Rozmery: 122 x 42 x 15,5 mm,

hmotnosť: 173 až 198 gramov (podľa verzie),

frekvencie: 900/1800/1900 MHz,

výdrž do 9 h hovoru/300 h pohotovosti,

funkcie: synchronizácia, SMS, MMS, e-mail, T9, budík, kalkulačka, organizér,

pamäť: 1 000 kontaktov, 220 pripomienok, 100 SMS.

- - -

Aktuálne je dostupná aj špeciálna edícia VERTU MOTOSPORT, ktorej základom je VERTU ASCENT.

Vertu

- - -

Tlačová správa:

LUXUSNÉ TELEFÓNY VERTU SÚ V PONUKE TERAZ UŽ AJ NA SLOVENSKU

Vertu, prvá spoločnosť na svete špecializujúca sa na luxusnú formu mobilnej komunikácie, ohlásila, že potom, ako jej mobilné telefóny uspeli v hlavných medzinárodných metropoliach sveta, budú od októbra 2005 v ponuke už aj na Slovensku.

Keď v januári roku 2002 uviedla spoločnosť Vertu na trh svoj prvý model ? Vertu Signature ? bola to výzva pre ľudí a ich vnímánie mobilnej komunikácie. Telefón Vertu Signature pozostáva z viac ako 400 komponentov. Ponúka sa v prevedení z nerezovej ocele, z osemnásť karátového bieleho či žltého zlata a z platiny. Spoločnosť Vertu podala pri vývoji a výrobe telefónu Vertu Signature celkom 74 patentových žiadostí.

Inšpirovaný designom, výkonom a spracovaním luxusných športových automobilov, vytvára model Vertu Ascent jedinečný tepelný kontrast medzi mäkkou ručne šitou kožou a precízne opracovanou zliatinou Liquidmetal. Táto zliatina je veľmi odolným a pružným materiálom, vďaka ktorému model Vertu Ascent zvládne aj tak extrémny test, akým je prejazd športovým autom po tomto telefóne. Vertu Ascent je teda nielen elegantný, ale aj odolný.

"Teší nás, že môžeme ohlásiť uvedenie našich luxusných mobilných telefónov na slovenský trh," uviedol Chris Harris, globálny marketingový riaditeľ spoločnosti Vertu. "V nedávnych rokoch zažila Slovenská republika určitý obrat, ktorý sa týka bohatstva a úspechu. Výsledkom je, že sa objavila vlna dopytu po jemne spracovanom a vysoko hodnotnom tovare. Spoločnosť Vertu sa rozhodla uviesť svoje produkty na náš trh, aby tu našej klientele poskytla vynikajúce služby a oddanosť remeslu tak, ako ich Vertu ponúka na celom svete."

Pre svojich klientov má Vertu pripravenú jedinečnú službu, špeciálne vyvinutú pre vlastníkov telefónov Vertu. Tí môžu stlačením tlačítka "Concierge", diskrétne umiestnenom na ich telefóne, získať prístup k dedikovanému týmu manažerov životného štýlu, ktorí sú im schopní pomôcť a ušetriť maximum z ich cenného voľného času. Služba Vertu Concierge je v angličtine dostupná 24 hodín denne, 7 dní v týždni. Ďalšie jazyky (francúzština, taliančina, nemčina, ruština a čínština) sú k dispozícii v rôzne dni po rôznu dobu.

Telefóny Vertu sa vyrábajú vo výrobnom závode v Hampshire vo Veľkej Británii. Pri výrobe sa používajú iba materiály najvyššej akosti. Zafírové sklíčko kryjúce display a odolávajúce poškrabaniu, mimoriadne odolná vysoko leštená keramika, jemná koža príjemná na dotyk, či ložiská z drahokamov, ktoré sú umiestnené pod každou klávesou. Takže vždy, keď stlačíte klávesu, sa ozve ukľudňujúce "cvaknutie". Telefóny Vertu sú konštruované pre minimálnu životnosť 10 rokov. Každá klávesa sa testuje na viac než dva milióny stlačení ? na celej klávesnici ide teda celkom o 36 miliónov stlačení, čo zodpovedá priemerne 20-tim hovorom denne po dobu 25 rokov.

Odporúčaná maloobchodná cena telefónu Vertu Ascent začína na 172 900,- Sk. Ascent je k dispozícii v čiernej, hnedej, béžovej, červenej, žltej, modrej, ružovej a teraz už aj v bielej farbe kože. Ku každému modelu Vertu je ponúkané príslušenstvo z Vertu Boutique, akým je napríklad kožené púzdro.

Spoločnosť Vertu je popredným výrobcom ručne spracovaných luxusných mobilných telefónov. Telefóny Vertu sa vyrábajú v centrále spoločnosti Vertu vo Veľkej Británii. Sú k dispozícii vo vlastných predajniach Vertu a vo viac ako 200 najlepších predajniach s luxusným tovarom na celom svete.

Predajca na Slovensku:

Bang&Olufsen

Hviezdoslavovo nám. 14

811 02 BRATISLAVA

Viac informácií nájdete na www.vertu.com.

Na záver pridávame živé fotky Vertu Ascent:

Vertu Vertu Vertu Vertu

Vertu Vertu Vertu Vertu

Aj fotky displeja:

Vertu Vertu Vertu

Najlacnejší model Vertu Ascent stojí 172 900 Sk, najdrajšia verzia 189 900 Sk.

V prípade Vertu Signature sú už ceny prístrojov podstatne vyššie, základná je 264 900 Sk a najvyššia sa pohybuje zatiaľ na úrovni 1 230 900 Sk (platinová). Drahšie modely (platina + diamanty) nemajú pevne stanovenú cenu.

Na ceny príslušenstva sa ani nepýtajte.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 02.12.2005 - 02:38

Angelika: Ozaj dedikovany tym manažérov je s mäkkým i..konkrétne ten týmSonyEricssonK700i/R2AY SEMC-Browser/4.0.3 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1

anonymous02.12.2005 - 08:46 Trvalý odkaz

Mos: No,za exkluzivitu sa fakt DOST plati.

anonymous02.12.2005 - 12:15 Trvalý odkaz

orso: Verim, ze je zaujimave mat sperk, ktory vie telefonovat, ale ja radsej klasiku... :-D

anonymous02.12.2005 - 13:04 Trvalý odkaz

Atlis: Ludia vyhadzuju ovela viac za ine ptakoviny ako za fon za stvrt melona... Preboha len sem niekto nenapiste, ze by ste chceli vediet ci nahodou nebude v akcii...

anonymous02.12.2005 - 13:26 Trvalý odkaz

El Wraith: A nebude nahodou v akcii? :-)))

Celá diskusia 34 príspevkov