Motorola RAZRWire

Recenzia Bluetooth príslušenstva Jedinečný pokus Motoroly, skĺbenie imidžovej a praktickej veci do jedného celku.

Keď Motorola predstavila produkt vzniknutý z kombinácie okuliarov a Bluetooth handsfree, bol som voči nemu veľmi skeptický. Keď som však RazrWire zbadal na vlastné oči, neodolal som...

Motorola RAZRWire sa skladá z dvoch hlavných častí:

- kvalitných značkových okuliarov značky Oakley

- Bluetooth handsfree, ktoré je na nich pripevnené.

Handsfree drži na jednom ramene okuliarov pomocou špeciálneho upínacieho mechanizmu. Nedrží úplne pevne, modulom môžete v jednej rovine po okuliaroch pohybovať, aby ste si nastavili správnu polohu pre vaše ucho. Teoreticky by malo byť možné modul upevniť na akékoľvek okuliare s kovovými ramenami, avšak pripínací mechanizmus je prispôsobený špeciálne trojhranným ramenám okuliarov Oakley. Na druhej strane, ja mám doma jediné slnečné okuliare, a na nich handsfree držalo pomerne pevne (nie však tak pevne, ako na originálnych okuliaroch). Ešte väčší zmysel by som však videl v tom, ak by sa handsfree upevnilo na dioptrické okuliare.

Motorola RAZRWire Motorola RAZRWire

Na prvý pohľad sa toto všetko zdá len ako imidžová záležitosť. Ale okuliare ako nosná konštrukcia v maximálnej miere uľahčujú nosenie slúchadla. To máte v totmo prípade len priložené k uchu. Pomocou niekoľkých kĺbov si ho natočíte podľa vašich predstáv, a to na pravej aj ľavej strane. Prakticky, handsfree na uchu necítite.

Motorola RAZRWire Motorola RAZRWire

Rozmery modulu: 19x 52 x 11 mm,

hmotnosť modulu: 15 gramov,

štandard Bluetooth 1.2,

profily headset a handsfree,

výdrž do 6 h hovoru/100 h pohotovosti.

Motorola RAZRWire Motorola RAZRWire

Kvalita hovoru s RAZRWire je veľmi dobrá. Maximálna hlasitosť slúchadla je dostatočná, mikrofón je citlivý a druhá strana sa na kvalitu hovoru vôbec nesťažovala.

Ovládanie zariadenia je veľmi dobré, tri ovládacie prvky na spodnej strane sú veľmi dobre nahmatateľné. Motorola používa trojicu prvkov na každom handsfree poslednej doby, a tak je logické, že jedno z nich je hlavné ovládacie tlačidlo a ostatné dve slúžia na ovládanie hlasitosti. Dvojicu od tretieho tlačidla odeľuje červená dióda indikujúca stav. Funkčne je Razrwire zhodná s Motorolou HS820 alebo HS850, ktoré sme recenzovali a nájdete ich v kategórii Motorola.

Motorola RAZRWire Motorola RAZRWire

V balení okrem okuliarov a handsfree nájdete aj miniUSB nabíjačku a taštičku na okuliare.

Cena: 12 000 SK s DPH (Roden s. r. o.)

Motorola RAZRWire Motorola RAZRWire

U nás sa predáva strieborná verzia.

Motorola RAZRWire je veľmi zaujímavé, ale najmä praktické zariadenie. Áno, jeho cena je špecifická, avšak cena samotných okuliarov Oakley sa pohybuje na veľmi podobnej úrovni. Škoda, že nie je možné kúpiť len Bluetooth modul s univerzálnym upínaním na okuliare s kovovým rámom. Nosenie handsfree na uchu totiž už nie je také príjemné ako keď handsfree nosia okuliare. :) Na záver podotýkam, že kto okuliare vyskúšal, tomu aj svedčali. Ich tvarovanie je unikátne a prispôsobí sa snáď každému typu tváre.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 29.11.2005 - 10:45

Atlis: No, skusal som, mozem potvrdit, ze je to velmi pekna hracka ;)

anonymous29.11.2005 - 14:08 Trvalý odkaz

7wcsnurka: pacia sa mi,ale ta cena cry :baby: to je moc..MOT-V3/0E.40.79R MIB/2.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.0

anonymous29.11.2005 - 14:14 Trvalý odkaz

Atlis: Cena je vysoka ked sa na to pozeras ako na obycajne bt hf, ak sa na to pozeras ako na super okuliare s bt hf, situacia sa meni ;)

anonymous29.11.2005 - 21:27 Trvalý odkaz

jesua-master: vies ako sme hovorili,ze to sa moc nehodi na vecerne BT telefonovanie :D

anonymous01.12.2005 - 14:56 Trvalý odkaz

orgi: Riso, cena bola tusim oficialne zmenena:
TS = 8 560 Sk.

Celá diskusia 7 príspevkov