Nokia 8800 ocenená Red Dot

Tlačová správa:

Nokia 8800 vyhrala prestížne ocenenie Red Dot: Najlepší z najlepších

Essen, Nemecko/Bratislava 28. júna 2006 – Mobilný telefón Nokia 8800 získal ocenenie "best of the best" (najlepší z najlepších) na súťaži Red Dot, ktorú pravidelne vyhlasuje Design Zentrum Nordrhein Westfalen. Red Dot je najväčšou súťažou dizajnu na svete. Nokia 8800 porazila konkurenciu a stala sa jediným mobilným telefónom, ktorý súťaž doteraz vyhral.

Ocenenie mobilného telefónu Nokia 8800 zohľadňuje inovačný prístup výrobcu a kvalitný dizajn. Ide o prvý mobilný telefón zhotovený z  nehrdzavejúcej ocele v kombinácii s mimoriadne odolným minerálnym sklom. Jeho kvality dopĺňa aktívny displej s 262-tisíc farbami a vyzváňacie melódie, ktorých autorom je jeden z najvýznamnejších súčasných hudobných skladateľov - Ryuichi Sakamoto.

Dr. Peter Zec, generálny riaditeľ spoločnosti Icsid a iniciátor dizajnérskych ocenení Red Dot, povedal: "Len produkty s vynikajúcimi kvalitami dizajnu môžu získať ocenenie Najlepší z najlepších. Pri víťazovi tejto kategórie je samozrejmosťou využitie moderných materiálov, vysoká kvalita spracovania a mimoriadna užitočnosť pre koncových zákazníkov, čo Nokia 8800 dokonale spĺňa."

Do súťaže Red Dot bolo v roku 2006 prihlásených viac ako 2 068 produktov, ale iba 36 z nich získalo vo svojej kategórii ocenenie Najlepší z najlepších. Ďalším 485 produktom, medzi ktorými bola aj Nokia N90, bola udelená známka kvalitného dizajnu.

Todd Wood, riaditeľ Insight & Innovation Nokia, dodal: "Bol som poverený prevziať ocenenie za tímy špičkových dizajnérov a vývojárov, ktorí sa podieľali na tomto prelomovom dizajne. Má v sebe nádych luxusu, nie je však ochudobnený o moderné a dôležité funkcie. Ich snaha je odmenená aj obrovským záujmom zákazníkov. Na celom svete sa predalo viac než jeden milión kusov tohto modelu a v USA je doslova predajným hitom."

Dizajnérska cena za mobilný telefón Nokia 8800 bola odovzdaná v týchto dňoch v nemeckom Essene. Ocenené produkty si môžu návštevníci Red Dot múzea v Essene pozrieť do 23. júla 2006.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu