Nokia N80 ocenená asociáciou TIPA

Tlačová správa:

Nokia N80 získala od asociácie TIPA titul "Najlepší fotomobil roku 2006"

Espoo, Fínsko – Spoločnosť Nokia oznámila, že multimediálny telefón Nokia N80 bol poprednou európskou odbornou asociáciou TIPA (Technical Image Press Association) vyhodnotený ako „Najlepší fotomobil roku 2006”. Týmto titulom porota ocenila prínos N80 pre vývoj mobilných telefónov, ktorý z neho robí jeden zo špičkových výrobkov na súčasnom trhu.

V komentári k oceneniu sa uvádza, že TIPA vybrala N80, lebo predstavuje „oveľa viac ako len fotomobil”. Z oficiálnej správy poroty cien TIPA 2006 citujeme: „Nokia N80 je multimediálny prístroj disponujúci celým radom jedinečných funkcií. V štýlovom obale spája 3 megapixelový fotoaparát, integrovaný blesk, 20-násobný digitálny zoom, video a MP3 prehrávač. Telefón je pripravený fotografovať v okamihu, keď ho zapnete. S použitím 2GB miniSD karty môžete uložiť až 1000 fotografií v rozlíšení 2048x1536 (JPEG až do 16,7 miliónov/24-bit). Ľahké je tiež fotografie vytlačiť, môžete ich skopírovať z miniSD karty alebo priamo prepojiť N80 s tlačiarňou prostredníctvom PictBridge či Bluetooth. Technológia WiFi vám potom umožní poslať fotografie do akéhokoľvek kompatibilného PC či televízoru, navyše ich môžete editovať, doplniť textom či upraviť pomocou špeciálnych efektov.

Nokia N80 reprezentuje Nokia Nseries, rad vysoko sofistikovaných multimediálnych počítačov, ktoré spájajú najmodernejšiu technológiu a exkluzívny dizajn. S produktmi radu Nokia Nseries môžu užívatelia prostredníctvom jediného prístroja robiť všetko, čo chcú či potrebujú: zhotovovať fotky v tlačovej kvalite, čítať emaily, počúvať hudbu, browsovať na internete, sledovať televíziu a ešte omnoho viac. Navyše je ľahké pripojiť sa prostredníctvom týchto prístrojov k internetu a komunikovať, vytvárať a zdieľať hodnoty, zapojiť sa do internetových komunít a vďaka širokopásmovému pripojeniu WLAN a 3G mať prístup k digitálnym dátam.

„Malá a kompaktná, napriek tomu funkciami nabitá N80 posunula latku mobilných prístrojov zasa o kúsok vyššie. Preto sme potešení, že tento prínos ocenila i asociácia európskych médií zaoberajúcich sa fotografovaním a udelila nám ocenenie,“ hovorí Mads Winblad, viceprezident, Multimedia Sales and Channel Management, EMEA, Nokia. Táto cena tiež potvrdzuje výsadné postavenie radu Nokia Nseries v kategórii multimediálnych telefónov. Vlastnosti týchto telefónov povzbudzujú užívateľov, aby sa svojim profesionálnym cieľom i osobným vášňam venovali vždy naplno.

Asociácia TIPA bola založená v roku 1991 ako nezávislá nezisková organizácia združujúca európske časopisy zaoberajúce sa fotografiou. V súčasnosti je so svojimi 31 členmi z 12 krajín najväčšou európskou organizáciou svojho druhu. Každý rok vyhlasuje porota zložená zo šéfredaktorov členských časopisov najlepšie výrobky v oblasti fotografie a imagingu v Európe. Tohtoročné slávnostné vyhlásenie s odovzdaním cien sa uskutoční v rámci otváracieho dňa veľtrhu Photokina 2006 v Kolíne nad Rýnom v Nemecku.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu