Fotoalbum

Nová sekcia Fony.sk! Na adrese foto.fony.sk nájdete odo dnes novú sekciu venovanú fotkám z mobilov

Podarilo sa vám vytvoriť sa vtipný záber, máte fotku výnimočného auta? Alebo ste stretli nejakú známu osobnosť či videli nezabudnuteľný západ slnka? Tak práve pre vás je tu Fotoalbum na adrese foto.fony.sk! Jedinou podmienkou prezentácie vašej snímky je, že musí byť vytvorená mobilným telefónom - fotofónom.

Fotoalbum nie je v priamom zmysle úschovňa vašich fotografií, chápte ho ako ako možnosť prezentovať svoje najvydarenejšie snímky pred verejnosťou či svojimi známymi.

Registrácia vo Fotoalbume je jednoduchá, vyžaduje si len zadanie niekoľkých najdôležitejších údajov. Prináša množstvo výhod, preto ju odporúčame aj tým, ktorí svoje fotky zatiaľ nemajú záujem pridávať. Po prihlásení si vás už Fotoalbum zapamätá, a ak sa pred opustením našich stránok neodhlásite, budete pri prezeraní Fotoalbumu z toho istého počítača automaticky prihlásení aj nabudúce. Registrovaní užívatelia môžu snímky nielen pridávať, ale aj hodnotiť. Najlepšie ohodnotené snímky budú každý mesiac odmenené. Do Fotoalbumu sa musia registrovať aj členovia nášho diskusného fóra. Tieto dve sekcie totiž nie sú nijako prepojené.

Dôležitou súčasťou Fotoalbumu je ľavý vertikálny stĺpec s množstvom volieb. V kategóriach vidíte označené najnovšie snímky. V Menu môžete po prihlásení pridať snímku (po výbere príslušnej kategórie), či vyhľadávať fotky podľa vlastných kritérií. V sekcii Špeciálne nájdete zoradenie snímok podľa rôznych požiadaviek (najnovšie, najnavštevovanejšie a podobne).

V Identifikácii nájdete odhlásenie a veľmi užitočné prispôsobenie Fotoalbumu. Tu môžete určiť, ako dlho od pridania budú snímky označené ako nové, koľko snímok chcete vidieť v riadku, atď.

Každý mesiac bude minimálne jeden autor najčastejšie zobrazovanej snímky odmenený zaujímavou cenou. Tou môže byť tričko Fony.sk či hodnotný reklamný predmet, ktorý daroval niektorý z našich partnerov (reklamný ruksak, tričko, spotrebný predmet a pod.). Ocenenie sa netýka tvorcov Fony.sk, teda autorov riso a martin.

Výber najlepšieho záberu sa uskutočňuje vždy po viac než 30 dňoch nasledujúcich po hodnotenom mesiaci (napr. 5. marca vyberieme najčastejšie zobrazované snímky za január). Vtedy je pravdepodobnosť, že výber je spravodlivejší a rozdiely medzi snímkami pridanými začiatkom a koncom mesiaca sú už minimálne.

Počet pridaných fotiek nie je nijako obmedzený, ale každá fotka prechádza ručným overením administrátorom. Preto sa neobjaví hneď po pridaní, ale až po určitom čase. Tým sa snažíme zabrániť zobrazovaniu snímok fotených bežným fotoaparátom a nevhodných záberov.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 12.10.2005 - 00:46

Fizzy: Preco ste to neprepojili s forom? Myslim tu registraciu. Je to technicky dovod alebo iny.SIE-S65/25 UP.Browser/7.0.0.1.c.3 (GUI) MMP/2.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1

anonymous12.10.2005 - 10:28 Trvalý odkaz

valdo: a ?o tak skúsi? založi? fotoarchív "najmodernejších" telefónov, napr. od 3. rokov vyššie?Nokia6630/1.0 (3.45.113) SymbianOS/8.0 Series60/2.6 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1

anonymous12.10.2005 - 10:50 Trvalý odkaz

riso: prepojenie, resp. neprepojenie registracie je z technickych dovodov. ak by s tym vedel niekto pomoct, bolo by to fajn...
fotoarchiv starych fonov? neviem, neviem...

anonymous12.10.2005 - 11:02 Trvalý odkaz

martin: konta vo fore su inak riesene ako v tejto galerii a prepojit ich by bolo zlozitejsie. pojde o samostatne stranky so samostatnou registraciou.MOT-V360/08.B7.56R MIB/2.2.1 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1

anonymous12.10.2005 - 15:12 Trvalý odkaz

Ing. FIjoK: Riso, ten mensi problem s velkostou ste poriesili, alebo je to stale tak?

Celá diskusia 12 príspevkov