T-Mobile: Nekonečné hovory až po minutí voľných SMS?

Čitateľ Najnaj ma oslovil s jednou zaujímavou otázkou. Jeho kamarát totiž už niekoľkokrát telefonoval na infolinku T-Mobile s otázkou, či je nekonečné hovory možné čerpať len po pretelefonovaní predplatených minút, alebo je nutné aj minúť predplatené SMS-ky v balíku. Tých je napríklad pri programe 55Viac presne 20.

Predstavme si príklad, že vaše fakturačné obdobie je od 15. dňa v mesiaci do 14. dňa nasledujúceho mesiaca. Idú Vianoce a vy sa snažíte každému známemu zavolať a popriať krásne sviatky. Poviete si, že predsa prevoláte predplatené minúty a už voláte v danom čase zadarmo*. Avšak, je tu otázka, či môžete napr. balík "Nekonečné hovory večer a víkend" čerpať, ak ste neodoslali 20 SMS z predplateného balíka. Na www.t-mobile.sk sa píše: "Ponuka je podmienená kúpou akciového telefónu a aktiváciou programu od 55Viac/Relax 60 do 31. 12. 2005 a platí po prečerpaní voľných minút a SMS správ v sieti T-Mobile."

Najnaj ma uistil, že toto mu potvrdili aj na Službách zákazníkom. Konkrétne: "...volal dvakrat na 903 (pozn. red.: 12345). To co su tie neobmedzene volania za 99 alebo 399 Sk (bud cez den alebo v noci) a je tam limit 2 000 minut/mesiac, tak sa zacnu minat az po prevolani minut a preposlani SMS."

Tak som sa informoval u hovorcu spoločnosti T-Mobile, Milana Hrica:

"Volne jednotky, v nasom pripade volania, SMS, MMS sa cerpaju nezavisle od

seba po prevolani volnych jednotiek rovnakeho druhu v zakladnom pausale.

Volania zadarmo (volania na 3 cisla, nekonecne volania) sa uplatnuju po

vycerpani minut zahrnutych v predplatenom pausale BEZ OHLADU na vycerpanie

SMS zahrnutych v tom istom baliku.

- napr. pri Relax 60 - zahrnute 60 volnych minut:

SMS, MMS zdarma na 3 najmilsie cisla sa cerpaju od prvej minuty (nie su ziadne SMS, MMS v ramci balika predplatene), volania zadarmo sa cerpaju az po prevolani

predplatenych 60 minut.

- napr. 55Viac - zahrnute 55 volnych minut + 20 SMS sprav:

volania zadarmo sa cerpaju po prevolani predplatenych 55 minut, SMS zadarmo sa cerpaju po vyuziti SMS v baliku, MMS sa cerpa od prvej minuty.

Fony.sk:

Je paradoxné, že sa informácie infolinky a hovorcu takto líšia, ale ja osobne sa spolieham na slová Milana Hrica. Takto sa zdá najvýhodnejšia a najjasnejšia kombinácia Relax 60 + balík nekonečné volania. Aspoň nemusíte špekulovať. No napadá mi, či to nie je taktika T-Mobile, zneprehladniť ponuku, aby si ľudia nakoniec vyberali len zdanlivo najvýhodnejšie produkty len z dôvodu ich jednoduchosti.

- -

* V prípade balíka "Nekonečné hovory večer a víkend" v pracovných dňoch od 18.00 do 8.00 h a celé víkendy a sviatky. V prípade balíka "Nekonečné hovory deň" v pracovných dňoch od 8.00 do 18.00 h.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu