Windows Mobile: Jeyo Personaliser

Recenzia aplikácie Doplňte váš smartfón bezplatným správcom tapety, tém, zvukov a programov.

Jeyo Personaliser je aplikácia, ktorá združuje niekoľko nastavení vášho telefónu do jedného programu. Už to je chvályhodný čin. Nesmieme zabudnúť, že ide o freeware, takže za jej stiahnutie a používanie neplatíte.

Inštalácia je jednoduchá, ako pri každej aplikácii, ktorú inštalujete do smartphonu s Windows Mobile 2003 Second Edition. Pripojíte telefón pomocou dodávaného kábla k PC, počítačový program ActiveSync, ktorý ste obdržali na CD k telefónu, pripojený prístroj rozpozná a EXE súbor v počítači spustíte. Windows v PC aplikáciu preň určenú priamo nainštaluje.

Jeyo Personaliser obsahuje tieto časti:

Themes - správca grafických tém

- program načíta všetky témy, ktoré našiel v telefóne alebo na miniSD karte a zobrazí ich zmenšeniny pod sebou. Kurzorom označená téma je zväčšená v ľavej časti obrazovky. Jej aktivácia je rovnako jednoduchá ako prehliadanie zmenšenín. Stačí jednu z nich potvrdiť. Milým prekvapením pre mňa bola možnosť odoslať vybranú tému e-mailom alebo infraportom, resp. infraportom tému prijať.

Sounds ? nastavenie zvukov

- nastavenie vhodných zvukov, ktoré aplikácia rozpozná v telefóne alebo na miniSD karte. Keď som však do telefónu poslal MID súbor a uložil ho v Mojich dokumentoch v telefóne, aplikácia ho nenašla. Musel som ho otvoriť a nastaviť ako zvonenie ručne v správcovi súborov (File manager). Zvuky je možné, podobne ako témy, odoslať e-mailom alebo infraportom, príjem je možný len infraportom.

Wallpaper ? tapeta

- slúži na zmenu tapety v pohotovostnom režime. Aplikácia vyhľadá v telefóne a na karte všetky obrázky s rozmermi 176 x 220 bodov a zobrazí ich zmenšeniny. Umožňuje tiež výber viacerých obrázkov, ktoré mení v intervale 15 min., 30 min., 1 h, 2 h, 3 h, 6 h, 12 h, 24 h. Tak vás jedna plocha nikdy neomrzí.

Programs ? programy

- skladá sa z dvoch častí: inštalácia programov a zmena poradia ikôn v ponuke Štart. Pri inštalácii programov aplikácia vyhľadá všetky neinštalované CAB súbory v telefóne alebo na miniSD karte a ponúkne ich spustenie. Zmena poradia programov veľmi jendoduchým spôsobom ponúka usporiadanie ponuky Štart podľa vašich predstáv.

FREE DOWNLOAD (asi 200 kB)

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 03.10.2005 - 00:00

Quo: Mal som tuto app v mt cca 4mesiace dozadu. Naj na nej bola znena pozadia v casovych intervaloch.

Celá diskusia 1 príspevok