Tričko za dve recenzie!

Jedinečná príležitosť, dlhodobá záležitosť! Žiadne losovanie či hodnotenie najlepšieho, my odmeníme každého šikovného autora recenzie!

Keď pre dobrý výber nestačí len prečítanie odbornej recenzie, nastupuje na rad skúsenosť užívateľa. Preto prichádzame s nápadom rozšíriť ponuku našich článkov o čitateľské recenzie a odmeniť každého šikovného autora.

Jedinečné tričko Fony.sk v hodnote 399 Sk, ktorých je na svete zatiaľ len 50 kusov, môžeš teraz získať veľmi jednoducho. Stačí napísať dva príspevky obsahujúce vaše skúsenosti s dvoma fónmi. Tie budú zaradené do pôvodných kategórií rozdelených podľa výrobcov, ale označené budú špeciálnou ikonou a názvom začínajúcim skratkou plus/mínus.

Požiadavky na zverejniteľný článok:

- aspoň 3 600 znakov (dve tzv. normostrany),

- dôkladne opísaných približne 10 kladov a 10 záporov daného mobilu,

- opisovať aktuálny model (rok výroby max. pred 2 rokmi),

- skontrolované človekom zdatnejšom v slovenčine,

- zverejnené boli žiadne alebo jedny užívateľské skúsenosti s daným modelom (Pozor, budú umiestnené do jedného plus/mínus článku!).

Myslíme si, že napísať skúsenosti s dvoma mobilmi nebude pre žiadneho čitateľa Fony.sk z technického hľadiska problém. Články nemusia byť odoslanénaraz ani v jednom období. Jedny skúsenosti môžete napísať dnes a druhé o pár týždňov či mesiacov neskôr, keď získate dostatočné skúsenosti s ďalším mobilom. Dôležité je dodržať odstup medzi oboma príspevkami max. 6 mesiacov. Po šiestich mesiacoch od zverejnenia prvého článku potrebujete pre získanie odmeny napísať ďalšiu dvojicu skúsenosti v rozpatí 180 dní.

Odmena za dvojicu uverejnených skúseností:

Jeden kus trička zo 100 % bavlny, s logom Fony.sk na prednej časti a obrázkom na zadnej časti, zvolenej veľkosti a farby (pri zohľadnení našich zásob). Výber tričiek je pestrý, vybrať by si mal naozaj každý. Zatiaľ nenastala situácia, že by chcel niekto z kupujúcich tričko vrátiť alebo vymeniť. Aby sme uspokojili vaše požiadavky, snažíme sa mať na sklade vždy aspoň niekoľko kusov reklamných tričiek.

tricko tricko

Tričko Fony.sk je možné zakúpiť aj bežným spôsobom za cenu 399 Sk. V prípade záujmu nás kontaktujte formou e-mailu alebo odkazu v sekcii Fony.sk - O nás. Fotky tričiek nájdete v diskusnom fóre, nová kolekcia tričiek (zo starej ostalo ešte niekoľko kusov) však obsahuje iné farby a viac tričiek väčších veľkostí (na základe vašich požiadaviek).

Ako písať článok?

Najprv sa formou e-mailu, súromnej správy vo fóre či inou cestou informujte, či je článok o vašom fóne vhodný. Je veľmi pravdepodobné, že áno, ale vyhnete sa tak nedorozumeniam. Môže sa tiež stať, že jeden článok o danom modeli je napísaný a druhý nahodený v redakčnom systéme. Váš, prakticky už tretí v poradí, by bol teda písaný zbytočne.

Odporúčame svoje skúsenosti písať minimálne niekoľko dní, najlepšie aspoň týždeň. Počas tejto doby si robte do mobilu poznámky, aby ste pri písaní článku mohli už len výhody a nedostatky mobilu opisovať, a nie ich vyhľadávať. Preto je vhodné opisovať nedostatky a výhody vlastného fónu. O krátkodobé, niekoľkodňové, skúsenosti záujem nemáme ani my, ani čitatelia. Takéto poznatky totiž nájdu v bežnej recenzii. Nevidíme dôvod sa s písaním článkov ponáhľať, skúsenosti s ďalším modelom nám môžete pokojne poslať aj neskôr (napr. keď telefón vymeníte za iný) a odmeny sa určite dočkáte.

Ak máte problémy s gramatikou a štylistikou, dajte text pred zaslaním do redakcie, prečítať známemu, ktorý v tomto smere nemá problémy. Ak takého človeka nemáte v dosahu, istotne vám rád pomôže niekto zo známych v diskusnom fóre. V ňom môžete o pomoc verejne požiadať. Článok s niekoľkými chybami a malými štylistickými nedostatkami už veľmi radi prečítame a upravíme aj my v redakcii. Len, prosím, pochopte, že nemáme čas prepisovať celé recenzie. Odmena za článok je pomerne hodnotná, preto veríme, že si na článkoch dáte záležať.

Osnova je jednoduchá, za krátkym úvodom (ako dlho tento fón vlastníte, ako intenzívne a pre aké účely ho používate, ako ste ho získali a pod.) najprv opíšete 10 záporov, potom 10 kladov daného modelu. Ku každej vlastnosti prístroja napíšte aspoň niekoľko viet. Chybu môžete čiastočne obhájiť, výhodu považovať za menej potrebnú. Každopádne sa snažte opísať 10 najhorších a 10 najlepších vlastností mobilu. Ak sa vám takýto štýl nepozdáva, môžete si zapísať zhruba 20 výhod a nevýhod vášho mobilu (napr. do poznámkového bloku, prípadne rozpísanej MMS), a keď ich nazbierate dosť, napíšete článok, v ktorom budú spomenuté a opísané.

Vyhradzujeme si právo na neuverejnenie prijatého článku z dôvodu zverejnenia už dvoch čitateľských recenzií daného mobilu či z dôvodu nízkej kvality článku. Vyhradzujeme si právo na korektúru článku pred aj po zverejnení (samozrejme, so súhlasom autora). Ponuka odmien (tričiek, prípadne iných reklamných predmetov) platí len do vyčerpania zásob. Každý prispievateľ má možnosť ponúknuť článok aj bez nároku na odmenu. Poskytnutím príspevku na zverejnenie súhlasí jeho autor s obmedzením zverejnenia jeho kópie v inom médiu (internetový server, tlačený časopis a pod.) počas nasledujúcich 24 mesiacov.

Všetkým autorom zaslaných článkov vopred ďakujeme.

Články posielajte ako bežný text (TXT, DOC a pod.) s diakritikou na adresu riso/fony/sk (znak / nahraďte správnym). Tešíme sa na vaše príspevky.

Diskusia k článku:

Martin Hombauer 26.09.2005 - 00:00

7wcsnurka: 1.ak ma niekto len 1fon? 2.ak recenzovany fon nema az 10 kladnych,alebo zapornych vlastnosti? :)

anonymous26.09.2005 - 11:44 Trvalý odkaz

riso: Ak mas jeden fon,napises recenziu a do pol roka mas cas do napisanie dalsej, aby si tricko ziskal. Zvazovali sme dlzku tohto obdobia a pol roka je myslim dost na potencialnu obnovu mobilneho parku :) alebo pozicania si mobilu na par tyzdnov od kamosa, rodinneho prislusnika a pod.

anonymous26.09.2005 - 17:53 Trvalý odkaz

Skic: ,,Ak máte problémy s gramatikou a štylistikou, dajte text pred zaslaním do redakcie, pre?íta? známemu, ktorý v tomto smere nemá problémy.´´
A co je toto? ,,niekto s kupujúcich´´...
S kupujucich? Snad z kupujucich... :)

anonymous26.09.2005 - 20:01 Trvalý odkaz

mistik: cau riso. podla mna je to velmi dobry a sympaticky napad. no nemyslis, ze hladat 10 kladov a zaporov na niektorych telefonoch moze byt tak trochu nasilu? ze niektore telefony ich skratka nemusia mat? moju CX65 pouzivam vyse pol roka a teraz niekolko tyzdnov K700i. je celkom zaujimave ich porovnavat, no neviem ci by som tych 10 + aj - nasiel

anonymous26.09.2005 - 22:02 Trvalý odkaz

riso: milan, neberte ten pocet tak vazne. ja nemam problem najst desat kladov a zaporov, ale ak ich najdete spolu 15, nevidim problem k napisaniu kvalitneho clanku. staci si zobrat osnovu recenzie (nejakeho vybavenejsieho mobilu). je v nej asi 15 poloziek, pritom mi napadaju napr. taketo vyhody/nevyhody:
- spracovanie (bud je dobre, alebo je zle)
- klavesnica (bud je dobra, alebo zla)
- displej (viditelnost na slnku, velkost textu, rychlost telefonu atd)
- melodie (zneju hrozne, zneju vyborne, dostanem ich do fonu mnohymi sposobmi, musim mat len pristup na WAP alebo MMS-kou...)
- filmy (videa nie je mozne pozastavit, videa su super na celej ploche displeja)
- synchronizacia (funguje vyborne, nefunguje, treba kupit soft...)
- pisanie sprav
- telefonny zoznam (vyhladavanie podla jedneho znaku ap.)
...10 kladov a zaporov naozaj nie je vela! ;)

Celá diskusia 8 príspevkov