Google obnovil Huawei prístup do beta programu Androidu Q

Pred pár dňami zo zoznamu smartfónov zaradených do beta programu Androidu Q zmizol Huawei Mate 20 Pro. Teraz sa tam opäť objavil.

Posledné týždne boli pre Huawei horúce a neisté. Po tom, čo prezident USA vydal nariadenie, ktoré prakticky zakazovalo americkým firmám spolupracovať s čínskou spoločnosťou, postupne sa niektoré veci vracajú do normálu. Na ako dlho ťažko odhadovať.

Medzi prvé obmedzenia po vydaní sankcií patrila strata práv na licencie Androidu, čo by znamenalo, že nové telefóny Huawei by prišli o aktualizácie, Google Play, obľúbené služby a aplikácie, napríklad Gmail, YouTube a podobne.

Posledné správy hovorili aj o ohrození spolupráce s Alianciou Wi-Fi, Bluetooth SIG a Alianciou SD. Vyjednávanie medzi vládou USA a Čínou boli aspoň v niektorých oblastiach úspešné, pretože pohľad na zoznam členov Asociácie SD, Wi-Fi aj Bluetooth ukazuje, že sa tam Huawei opäť nachádza.

Teraz prišla dobrá správa aj od Googlu. Po tom, čo nakrátko odprel modelu Huawei Mate 20 Pro prístup k beta programu Androidu Q, ho opäť obnovil. Zatiaľ nie je isté, či je to dôsledok 90-dňového odkladu, ktorý Huawei získal, alebo ide o výsledok úspešných jednaní.

Podľa vyjadrení hovorcu Huawei sa situácia neustále vyvíja a aj naďalej bude spoločnosť zákazníkom poskytovať aktualizácie, akonáhle ich bude mať k dispozícii.

Zdroj: asiaone.com

Diskusia k článku:

Marián Petrík 01.06.2019 - 11:08

na jednom českom webe som pred chvíľou čítal, že už ani s procesormi nie je problém. kirin 985 sa má už vo veľkom vyrábať. myslím si, že postupne tá aféra pôjde do stratena. americkej trumpéte už asi ktosi stihol vysvetliť, že odvetné kroky číny budú bolieť aj samotných usákov.

Celá diskusia 1 príspevok