Sony má pripravovať skladaciu Xperiu F s podporou 5G

Podľa neoficiálnych zdrojov by mala novinka dostať ohýbateľný OLED panel od Samsungu s pomerom strán 21:9. Je tak možné, že pôjde o vertikálny skladací dizajn podobne, ako v prípade Galaxy Fold. Chýbať by nemalo ani 5G.

Rok 2019 odštartoval trend skladacích smartfónov, ktoré budú zrejme postupne pribúdať. Medzi prvých hráčov v tomto smere patrí Samsung s Galaxy Fold a Mate X od Huaweiu. Prvý menovaný mal pred svojim vydaním problémy, na ktorých odstránení už Samsung pracuje.

Teraz sa o slovo hlási Sony, ktoré so svojou divíziou smartfónov prežíva ťažké časy, podobne ako HTC. Japonský výrobca osekáva produkciu nových zariadení len na štyri regióny.

Prvý skladací smartfón od Sony by mal dostať rovnaké parametre ako vo februári uvedený top model Xperia 1, ktorá láka na 4K OLED displej so širokým pomerom strán 21:9. Jej základom by mal byť flexibilný OLED panel od Samsungu. Vzhľadom na riešenie v Galaxy Fold sa predpokladá, že pôjde o vertikálny skladací dizajn. Chýbať by nemalo ani rýchle 5G pripojenie.

Samotný výrobca sa zatiaľ k uniknutým informáciám nevyjadril. Nepochádzajú z oficiálneho zdroja, preto ich treba brať s rezervou. Na prípadné ohlásenie Xperie F si zrejme ešte počkáme.

Zdroj: mysmartprice.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu