Na jeden záber: Nokia 210

Kolega Richard sa pozrel na tlačidlovú Nokiu, ktorá bola uvedená vo februári tohto roka. V redakčnom videu sa dozviete, aké nástrahy vás pri používaní čakajú a či novinka ponúka oproti 12-ročnému telefónu niečo nové.

S príchodom dotykových smartfónov boli tlačidlové telefóny postupne odsunuté na okraj. Stále sa však nájdu používatelia, ktorí uprednostňujú hardvérovú klávesnicu a kompaktné zariadenie so základnými funkciami. Na telefonovanie a posielanie SMS-iek im úplne stačí.

Pri porovnaní s 12-ročným modelom rovnakej značky však prichádza pri Nokii 210 sklamanie. Ani desťročie nestačilo na to, aby výrobca ponúkol telefón s výrazne lepšími funkciami. Stále tu máme VGA displej, navyše s väčšou medzerou pod ochranným sklom a horšou čitateľnosťou na slnku.

Plánujete kúpu podobného modelu na stanovačku alebo letný festival? Predsa len, stratiť či poškodiť 40-eurový mobil alebo drahý smartfón je rozdiel.

Pripravte si redukciu. Meniť SIM karty medzi moderným smartfónom s nanoSIM a novou Nokiou 210, ale so starým slotom na kedysi štandardnú veľkosť miniSIM, nie je vôbec jednoduché. Bez správnej reducie to nepôjde. Poslúžiť môže aj pôvodná plastová kartička, v ktorej ste SIM kartu dostali od operátora a "vylúpli" ten správny rozmer.

Richardove skúsenosti sa dočítate v recenzii Nokia 210 - staré dobré časy v nedohľadne. Informácie o hardvérovej výbave hľadajte v tradičnom základnom infe.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu