Honor 20 Pro môže byť prvou obeťou amerických sankcií

Len nedávno predstavený Honor 20 Pro mal podľa prvých informácií prísť do Európy v júli. Plány prekazili americké sankcie namierené voči Huawei. Top model totiž nestihol získať certifikáciu Googlu.

Na značku Honor sa ako na dcérsku firmu Huawei vzťahujú rovnaké sankcie vyplývajúce z výkonného nariadenia, ktoré v polovici mája vydal americký prezident Donald J. Trump.

Aj keď problém sa týka najmä telekomunikačných sietí, veľkou mierou zasiahol segment mobilných telefónov. Nariadenie musí dodržiavať aj Google, preto Huaweiu pozastavil prístup k svojim službám. Americká vláda síce odložila sankcie o 90 dní, aby mohol Huawei naďalej nakupovať americké produkty a certifikovať Android zariadenia, nových smartfónov sa to ale týkať nemalo.

Honor 20

Prvou obeťou je tak zrejme Honor 20 Pro, ktorý mal premiéru 21. mája v Londýne. Na podobných akciách býva zvykom, že zástupcovia médií dostanú na evente smartfóny z prvej výroby na testovanie a nič nenasvedčovalo tomu, že by sa na tom niečo zmenilo.

Po príchode do Londýna však bolo všetko inak a dostali sme informáciu, že uvedenie top modelu na trh sa odkladá. Bez bližšie špecifikovaného dôvodu a približného náhradného termínu štartu predaja.

Honor 20 Pro

Posledné správy hovoria, že Honor 20 Pro, narozdiel od svojho brata Honoru 20, nestihol certifikáciu Googlu, a tak nemôže byť distribuovaný. Bez prístupu do Google Play pre európskych zákazníkov by nemal jeho predaj veľký význam. Huawei má síce rokovať s Aptoide o náhrade za Google Play, reálne riešenie však môže prísť až o niekoľko mesiacov.

Keď si dobre pozriete fotografie v článku, na obrázku modrého Honoru 20 jasne vidno na zadnej strane získanú certifikáciu pre konkrétny model, ktorá je "vstupenkou" na trh EÚ. Zadná strana zeleného Honoru 20 Pro je však až na logo výrobcu prázdna. Bez CE označenia sa nesmú výrobky na európskom trh predávať. Treba ale pripomenúť, že CE označenie a certifikácia Googlu sú dve rozdielne veci.

Na oficiálne vyjadrenie zástupcu Honoru čakáme.

Zdroj: 01net.com

Diskusia k článku:

Nightmare 24.05.2019 - 17:17

No krasa...nech si v....ociska

Celá diskusia 1 príspevok