Samsung má už údajne pripravený svoj fotoaparát s 5-násobným optickým zoomom

Čoskoro by mal vstúpiť do masovej produkcie. Má hrúbku len 5 mm, takže sa do tela smartfónu bez problémov zmestí. Očakáva sa, že by mohol odštartovať v novom Galaxy Note 10.

Pridať snímač s optickým zoomom do tenkého tela, bol pre výrobcov smartfónom istý čas poriadny oriešok. Po tom, čo Huawei P30 Pro využil zrkadlo a dostal objektív umiestnený pozdĺž chrbta, sa môžu rozbehnúť nové preteky v približovaní fotografovaných objektov.

Slovo si chce uchmatnúť aj Samsung, ktorý má podľa najnovších zdrojov svoju vlastnú jednotku s 5-násobným optickým zoomom, pričom by už čoskoro mala vstúpiť do masovej produkcie.

Za jej výrobou má stáť izraelská firma Corephotonics, ktorú Samsung nedávno kúpil. Predtým navrhovala riešenia pre rôznych iných výrobcov, napríklad Oppo. Nový snímač z dielne Samsungu má hrúbku len 5 mm. Je o milimeter tenší než predchádzajúce riešenia, preto by sa mal bez problémov vojsť do tenkého tela smartfónu.

Využíva podobnú technológiu zrkadla ako Huawei P30 Pro, ale s obdĺžnikovým objektívom, namiesto kruhového. Do smartfónov by mal byť umiestnený vertikálne. Zatiaľ sa nevie, kam ho Samsung integruje najskôr. Očakáva sa, že by mohol odštartovať s novým Galaxy Note 10.

Zdroj: etnews.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu