Mobilná aplikácia George od SLSP dostáva push notifikácie pre pohyby na účte

Do aplikácie George prichádzajú notifikácie, banka zároveň spoplatní klasické SMS správy. Dôvodom sú zrejme náklady.

Posledná aktualizácia mobilnej aplikácie pre internetbanking od Slovenskej sporiteľne dostáva klientmi dlho očakávanú funkciu. George pre Android aj iOS už dokáže na prichádzajúce a odchádzajúce platby upozorňovať cez tzv. push notifikácie.

SLSP doteraz túto, dnes už pomerne bežnú funkciu, neponúkala. Najmä pri menších bankách a finančných startupoch, ako je napríklad britský Revolut alebo nemecká N26, pritom ide často o jednu z najviac propagovaných vlastností.

Banka na väčšie pohyby na účte (od 20 eur) upozorňovala cez SMS, od 1. 6. 2019 ale budú textové správy chodiť už len pri platbách a výberoch debetnou kartou v zahraničí (vrátane online obchodov), všetkých platbách kreditnou kartou a nezrealizovaných platbách či inkasách.

Push notifikácie v Georgeovi si možno aktivovať po kliknutí na tlačidlo Profil a kartu Oznámenia. Pri prvom otvorení aktualizovanej aplikácie by vám túto možnosť mala aplikácia pripomenúť automaticky.

Ak budete chcieť SMS notifikácie v doterajšej podobe dostávať aj naďalej, od 1. júna 2019 si za ne zaplatíte 1 euro mesačne. Inak sa každý prevod, výber, vklad či platba kartou zobrazí už len na displeji mobilu s nainštalovanou aplikáciou George a aktívnym dátovým pripojením.

Slovenská sporiteľňa upozorňuje, že ak bude iOS zariadenie offline alebo vypnuté, po opätovnom zapnutí telefónu bude doručená iba posledná odoslaná notifikácia, predchádzajúce prevody nájdete len po otvorení aplikácie. Je to tak kvôli pravidlám Apple.

Na konci minulého roka spoplatnila SMS-ky aj Tatra banka a balík stojí tak isto 1 euro. V ČSOB stojí jedna informačná SMS 10 centov a mBank ponúka za 1,50 eur 30 bezplatných SMS notifikácií. Prechod na push upozornenia je pre banky lacnejší, náklady na správu serverov sú totiž nižšie ako poplatky od mobilných operátorov. SMS-ky s 3D Secure kódmi pri platbách kartou a iné SMS kľúče banky nespoplatňujú.

Zdroj: SLSP

Diskusia k článku:

nanoSIM16.10.2019 - 18:35 Trvalý odkaz

V George SLSP začali meškať PUSH notifikácie aj 24 hodín, neevidujete aj Vy také niečo?

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy16.10.2019 - 20:00 Trvalý odkaz

In reply to by nanoSIM

nie je to pravidlo ale v poslednom case sa to stava, dokonca niekedy cakam cca minutu na sms s autorizacnym kodom

Totem18.10.2019 - 20:29 Trvalý odkaz

In reply to by nanoSIM

Osobne sa čudujem ľuďom, že tú SLSP vôbec používajú. Je to tragédia. Spustením Georgea sa dajú už aspoň ukladať platby do PDF, ale napr. v aplikácii si platbu do PDF nedám :) Keď musím SLSP použiť, tak trpím, aj keď s georgeom už menej. Dotiahnuté základné veci stále nemajú. Tatra banka má IB úplne niekde inde...

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy18.10.2019 - 20:45 Trvalý odkaz

In reply to by Totem

nerozumiem co tymto myslíš "ale napr. v aplikácii si platbu do PDF nedám"? ty nedokazes používať georga ja napr "nedokazem" pouzivat tatra banku 😉 este ze si mozeme vybrat

Celá diskusia 23 príspevkov