Samsung chce vraj selfie kameru umiestniť pod displej

Priestor potrebný pre prednú kameru nemá vďaka novej technológii narúšať displej, ktorý tak bude bez akéhokoľvek výrezu. Fotoaparát má byť ukrytý pod displejom.

Väčšie či menšie výrezy či rôzne diery v displejoch sú trendom dnešných smartfónov. Mohlo by však ísť len o odrazový mostík k vývoju potrebnej technológie, ktorá všetko zmení.

Podľa najnovších únikov má Samsung pracovať na riešení, pri ktorom by umiestnil kameru pod displej. Informácie priniesli kórejské médiá.

Výrobcovia už pracujú s rôznymi riešeniami na skrytie alebo praktickejšie premiestnenie dôležitých hardvérových komponentov, ktoré sa tradične nachádzajú na prednej strane smartfónu. Ide o reproduktory, slúchadlá, snímače alebo čítačky odtlačkov.

Selfie kamera tak predstavuje viac menej poslednú výzvu, k dosiahnutiu displeja natiahnutého na celú prednú plochu smartfón a bez akýchkoľvek rušivých výrezov. Niektorí výrobcovia skryli kameru do výsuvnej konštrukcie, Samsung na to chce ísť inak.

Technológia má zabezpečiť, že priestor potrebný pre kameru je údajne neviditeľný, nenarúša displej a nemá vplyv ani na fungovanie fotoaparátu. Ďalšie konkrétne detaily však v zdroji chýbajú a nevyjadril sa ani výrobca. Na viac informácií si tak musíme ešte počkať.

Zdroj: news.mydrivers.com

Diskusia k článku:

Martin Vysokai 07.05.2019 - 11:28

Technologicky sa to dá vyriešiť jedine priehľadným displejom, nič iné ma nenapadá. Iba že by mal Samsung iné prevratné riešenie.

Tomas07.05.2019 - 13:25 Trvalý odkaz

O 2 tyzdne tu bude clanok, ze Huawei sa to chysta spravit tiez

jarpo07.05.2019 - 15:01 Trvalý odkaz

Merrick Je jedno ci tu bude clanok, je jasne, ze asi kazdy vyrobca by to chcel spravit. Ale podla trendov posledneho obdobia by som povedal, ze prvy bude skor Huawei ako Samsung. Nechame sa prekvapit.

david hulák07.05.2019 - 21:07 Trvalý odkaz

A čo tak zrušiť selfie kameru ? Aj tak ju nepotrebujeme...a spravte malý 5” telefon bez ramčekov s IOS systemom a nudete mať vypredané apple . Vyslište mije prozby :)

Tomas07.05.2019 - 21:18 Trvalý odkaz

Tak potom prečo sa tak dobre predavaju velke "max" iPhony? Ak by ludia chceli male telefony a bola by to taka zlata bana, asi by ich firmy zacali vyrabat. Urcite pre ne trh je, ale je maly a neoplati sa to.

Celá diskusia 6 príspevkov