Uber sa vrátil do Bratislavy

Zákazníci Uberu, ktorým tento prepravca chýbal, majú dôvod na radosť. Od dnešného dňa sa do Bratislavy vrátil s plne licencovanou službou.

O návrate Uberu sa hovorilo už dlhší čas. Potvrdzovala to kampaň, ktorú firma spustila na svojom Facebooku, kde oslovovala bývalých aj nových vodičov a lákala ich na 100-eurový bonus.

Cesty cez aplikáciu Uber si môžete opäť objednávať od 25. apríla 10-tej hodiny. Hlavným dôvodom návratu v tomto čase sú Majstrovstvá sveta v ľadovom hokeji. Uber chce návštevníkom mesta ponúknuť rýchlu, komfortnú a cenovo dostupnú prepravu.

Uber vstúpil na slovenský trh v auguste 2015 a takmer okamžite sa stal terčom kritiky tradičných koncesovaných taxikárov. Od marca 2018, kedy bola služba Uber na základe rozhodnutia bratislavského súdu pozastavená, si napriek tomu aplikáciu otvorilo približne 250-tisíc zákazníkov, ktorí mali záujem o odvoz.

Vodiči Uberu už spĺňajú všetky zákonom požadované podmienky. Ako sme vás informvali v tomto článku pred pár dňami, ide najmä o preukaz vodiča taxislužby a osvedčenie vozidla taxislužby. Ak nebudú zamestnaní žiadnou Uber flotilou, musia byť aj držiteľmi taxikárskej koncesie a registrovaní ako zdaniteľné osoby dodávajúce služby do iného štátu EÚ (IČ DPH podľa § 7a). Vodiči sú na základe podpísanej zmluvy nezávislí poskytovatelia služby, právnické osoby alebo SZČO.

Minimálna cena za jazdu je 2,50 €, v rovnakej výške je poplatok za zrušenie objednávky.

Aktuálne sa firma sústredí na obnovenie prevádzky v Bratislave, Košice by mali nasledovať neskôr. Počet vozidiel by mal byť aktuálne už dostatočný a postupne sa bude ešte rozrastať. Presný počet dostupných áut zástupca Uberu nespresnil.

Opätovné spustenie služby Uber oznámil už na svojom Facebooku aj e-mailom zákazníkom, kde informuje, že v rámci kampane môžete využiť promo kód BRATISLAVA a získať zľavu 4,5 € zo svojej jazdy. Mobilnú aplikáciu si stiahnete z Google Play a App Store.

Diskusia k článku:

Peter Bumbaldek 25.04.2019 - 13:37

Mail s promo kódom došiel, potešilo, asi ho aj rovno zajtra použijem.

shaggy26.04.2019 - 11:13 Trvalý odkaz

Vcera o polnoci ani jedno auto! Mozem ja taku zlavu fykat ked nemaju drozky... Bolt podobne. 15 minut poklepkavania po apkach kym sa niekomu ulutostilo odviezt mi zadok z krcmy...

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease26.04.2019 - 11:46 Trvalý odkaz

Bolt novým zákonom stratil 95% vodičov.
Ani predtým ich nebolo extra veľa. Cez Vianoce, Silvester som priebežne skenoval. Celý deň ni jedného vozidla.

mk29.04.2019 - 19:08 Trvalý odkaz

Ja sa čudujem keď tam vôbec niekto jazdí na svojom aute.

Celá diskusia 4 príspevky