Bolt spúšťa na Slovensku kategóriu Comfort

Od budúceho týždňa sa môžete s Boltom odviezť do ciela aj vozidlom vyššej kategórie. Cestujúci získajú viac pohodlia, šoférom týchto áut zasa narastú zárobky.

Aplikácia Bolt, donedávna poskytujúca prepravné služby pod názvom Taxify, spúšťa od budúceho týždňa kategóriu Comfort. Svojich vodičov má v v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Nitre, Prešove, Trnave a Žiline.

Kategória áut s vyšším komfortom pribudla podľa vyjadrení spoločnosti v reakcii na silný dopyt nielen zo strany cestujúcich, hľadajúcich tie najpohodlnejšie vozidlá, ale aj zo strany šoférov, ktorým vďaka vyššej kategórii narastú zárobky.

V tlačovej správe firma uvádza, že spustením kategórie Comfort sa tiež otvára priestor pre vstup šoférov taxi a limuzín, ktorí s lepšími vozidlami jazdia pre klasické taxi dispečingy alebo hotely. Tí doposiaľ mohli zvyšovať svoje zárobky pomocou inej taxi platformy. Tá ale po šoféroch momentálne požaduje exkluzivitu. Musia si vybrať medzi dispečingom a aplikáciou. Bolt ale nehodlá šoférov nijako obmedzovať.

Firma možno naráža na konkurenčný Hopin, ktorý má takisto kategóriu s voziadlami vyššej triedy a volá ju Limo.

Ceny v kategórii Comfort budú približne o 30 % vyššie než v tej klasickej. Minimálna cena bude 3 €. Presnú cenu za odvoz sa cestujúci dozvie vždy pred objednaním jazdy.

Pozn. redakcie: Aktuálne je vodičov Boltu v uliciach oveľa menej než kedysi. Dôvodom je úprava legislatívy, ktorá vyžaduje od vodičov podobných platforiem taxikársku koncesiu a iné doklady. Čoskoro sa do Bratislavy vráti Uber, ktorý sa na základe rozhodnutia súdu musel pred rokom z trhu dočasne stiahnuť. Tlačová konferencia je naplánovaná na 25. apríla. Informácie sme vám priniesli v tomto článku.

Aplikácia Bolt je dostupná pre smartfóny s operačným systémom Android a iOS.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

mk 24.04.2019 - 09:58

Takže ak mám COMFORT auto môžem voziť ľudí za 3 eura. Tu je super....

Celá diskusia 1 príspevok