OnePlus: skladací smartfón teraz nechystáme

Stretnutie zakladateľa spoločnosti OnePlus s talianskými študentmi v Miláne priniesol zaujímavé novinky o plánoch firmy do budúcna. Venovať sa chcú smart TV a novým možnostiam, ktoré prinesie 5G sieť.

OnePlus, známe produkciou top modelov s dobrým pomerom cena / výkon, ide proti prúdu. Snáď každý významnejší výrobca pripravuje do svojho portfólia smartfón s flexibilným displejom, čínska firma v tom ale zatiaľ nevidí pre zákazníka veľký prínos.

Peter Lau na stretnutí v Európskom inštitúte dizajnu študentom povedal, že na zložité problémy hľadajú jednoduché riešenia a podľa neho skladacie telefóny nepredstavujú novú generáciu inteligentných zariadení.

Nielen pre vysoké náklady, ale aj preto, že používateľom neprinášajú v podstate nič nové. Oproti tradičným smartfónom neponúkajú žiadnu výrazne rozdielnu funkciu. Budúcnosť zatiaľ vidí v telefónoch, kde predná časť patrí iba obrazovke.

OnePlus má odlišný prístup aj pri uvádzaní nových modelov na trh. Nechrlí smartfóny ako niektorí iní výrobcovia, ale zákazníkom ponúka len jednu vlajkovú loď ročne s vylepšenou verziou po šiestich mesiacoch od uvedenia. Ako Peter Lau zdôraznil, vždy sa snažia priniesť nové technológie za čo najnižšiu cenu.

Čoskoro chcú do portfólia pridať smart TV, ktorá spolu so smartfónom vytvorí jeden ekosystém. Zamerať sa chcú aj na internet vecí s podporou 5G využiteľný doma i v kancelárii, a vlastné riešenie softvéru chcú v budúcnosti ponúknuť aj v automobilovom priemysle.

Vývoj vlastného televízora nie je žiadnou novinkou, Prvé informácie sme priniesli už septembrovom článku, keď firma hľadala názov pre svoj produkt.

Zdroj: repubblica.it

Diskusia k článku:

Začať diskusiu