Nové možnosti vo využívaní mobilov v lietadlách

Spoločnosť Australian Airlines nedávno pozmenila svoju politiku, aby aspoň čiastočne umožnila zákazníkom používať mobilné telefóny aj v lietadle. Zákazníci tak môžu od júna 2005 používať svoje mobilné telefóny prakticky ihneď po pristátí, pričom posádka lietadla to v danej chvíli vždy oznámi cestujúcim.

Riaditeľ spoločnosti John Borghetti vyjadril spokojnosť, že môže zákazníkom poskytnúť túto zaujímavú službu. Ohlas na ňu je len pozitívny a obchodní cestujúci vítajú, že si môžu vybaviť svoje pracovné záležitosti skôr, než tomu bolo doteraz.

Nový prístup spoločnosti takisto umožňuje, že mobilné zariadenia v tzv. režime Lietadlo (flight mode) môžu byť zapnuté po vzlietnutí, konkrétne po rozopnutí bezpečnostných pásov, až do začiatku pristávania.

Borghetti však upozorňuje, že väčšina elektronických zariadení musí byť aj naďalej vypnutá počas vzletu aj počas pristávania.

Zariadenia ako notebooky, osobné hudobné prehrávače alebo hry sa takisto môžu používať od rozopnutia bezpečnostných pásov po začiatok klesania.

Nové pravidlá sú prispôsobené austrálskym a novozélendským bezpečnostným štandardom (Civil Aviation Safety Authority).

Diskusia k článku:

Začať diskusiu