Smartfón so skladacím displejom chystá aj Xiaomi

Do vývoja skladacieho smartfónu sa pustilo aj Xiaomi. Prvý prototyp sa objavil na krátkom videu. Dá sa očakávať, že jeho cena podlezie Samsung Galaxy Fold aj Huawei Mate X.

Skladacie displeje by sa mali stať trendom tohto roka a mnohí ich spolu s ešte lepšími širokouhlými a tele-fotoaparátmi považujú za jediné, čím spomaľujúci sa trh so smartfónmi aktuálne môže prekvapiť.

Zatiaľ vieme, že predaj už reálne existujúcich modelov pripravujú dve ázijské značky. Samsung Galaxy Fold za takmer 2000 eur sa má začať predávať na začiatku mája a Huawei pracuje na ešte drahšom Mate X. Spomína sa tiež neznámy Royole FlexPai. Čoskoro by sa k nim malo pridať Xiaomi.

Smartfón kombinovaný s tabletom a názvom Mi Fold sme čakali, aspoň v podobe malej zmienky, už na MWC v Barcelone. Namiesto oficiálnych informácií sa začínajú objavovať videá údajne zachytávajúce reálny prototyp. Prvú zmienku sme vám ukázali v článku Video vraj odhalilo skladací smartfón Xiaomi.

Je zaujímavé, že tretí výrobca v hre sa rozhodol pre tretí odlišný spôsob prehýbania obrazovky. Ako vidno na krátkom 10-sekundovom videu z YouTube kanála venovaného produktom Xiaomi, na Mi Fold sa majú sklápať bočné štvrtiny obrazovky.

Samozrejme, kľúčovými faktormi bude výbava, hrúbka a cena. Môžeme si zašpekulovať, že Xiaomi bude chcieť opäť podliezť svojich konkurentov. Výroba takýchto zariadení ale nie je jednoduchá a dá sa povedať, že výrobcovia si ich oficiálnym uvedením na trh stále iba testujú záujem zákazníkov.

obr: YouTube.com/phoneoftime

Na ďalšom videu zachytávajúcom predprodukčnú vzorku Galaxy Fold vidno, že v mieste ohybu displeja sa zatiaľ objavuje zreteľný prechod.

Zdroj: AndroidBeat

Diskusia k článku:

Začať diskusiu