Huawei FreeLace - Bluetooth slúchadlá s USB-C a výdržou až 18 hodín

Prioritou má byť ľahké párovanie so smarfónmi rovnakej značky, dlhá výdrž, odolnosť voči vlhkosti a pohodlné nosenie okolo krku.

Nové Bluetooth slúchadlá od Huaweiu stavili na praktické prepojenie meničov káblom, ktorý ukrýva batérie a všetku nevyhnutnú elektroniku. Niektorí používatelia takéto riešenie preferujú aj pred tzv. True wireless konštrukciou, kde pri neopatrnej manipulácii hrozí strata jedného zo slúchadiel. Prehľad takýchto modelov nájdete v našom článku Najznámejšie true wireless slúchadlá do uší (jar 2019).

Huawei FreeLace si v prípade, že práve nič nepočúvate, jednoducho necháte zavesené okolo krku a konce bezpečne spojíte magnetmi.

S novšími smartfónmi Huawei by sa mali párovať jednoduchšie. Stačí ich rozpojiť, odhaliť nabíjací USB-C konektor a ten pripojiť priamo do USB-C portu na telefóne. Technológia HiPair ich rozpozná a automaticky aktivuje Bluetooth, cez ktorý potom budú komunikovať ďalej. Treba však priznať, že nové Galaxy Buds od Samsungu alebo Apple AirPods sa s telefónmi rovnakej značky vidia aj bez toho.

Podobné pripájanie samozrejme slúži aj na nabíjanie, kľudne priamo z telefónu. Už päť minút zabezpečí 4 hodiny neprerušeného prehrávania hudby. Treba si ale dať pozor na to, aby ste druhú časť nestratili. Odkrytý Lightning port na konkurenčných BeatsX preto považujeme za praktickejší. FreeLace sú však odolné voči potu a vlhkosti, aspoň podľa štandardu IPX5.

Plne nabitá batéria s 120 mAh kapacitou zabezpečí 18 hodín prehrávania hudby, 13 hodín telefonovania alebo 12 dní v pohotovostnom režime. Hmotnosť slúchadiel s 9,2 mm meničmi je cca 27 gramov, ich celková dĺžka je 8,3 cm.

V balení by ste mali nájsť silikónové nadstavce v šiestich rôznych velkostiach. Vyrábať sa budú v štyroch farbách Graphite Black, Amber Sunrise, Emerald Green a Moonlight Silver, no o dostupnosti na Slovensku zatiaľ nebolo rozhodnuté. V zahraničí majú stáť 99 eur.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu