Samsung Galaxy Watch Active na Slovensku

V slovenských obchodoch sa začala predávať nová verzia inteligentných hodiniek Samsungu. Predobjednávky odhalili, že zákazníci uprednostňujú tradičné farebné verzie.

Samsung Galaxy Watch Active boli uvedené koncom februára spolu s tohtoročnou sériou top modelov Galaxy S10. Minimalistickým prevedením a rozmermi zaujmú skôr ženy, ktoré ocenia aj strieborný alebo zlato-ružový variant. Okrem týchto dvoch jemných farieb mohli zákazníci počas predobjednávok vyberať aj z klasickej čiernej a netradičnej zelenej.

Výrobca prezradil, že 37 % uprednostnilo čiernu farbu, zlato-ružovú takmer tretina (29 %) a 24 % predobjednávok tvoril strieborný model. O tmavozelené prevedenie prejavila záujem len desatina z celkového počtu zákazníkov.

Presné údaje o predobjednaných kusoch Samsung neprezradil, pochválil sa však, že ide o produkt, ktorý borí predajné rekordy. Záujem zrejme podporil aj darček k predobjednávke - bezdrôtová power banka.

Galaxy Watch Active dokážu sledovať vaše fyzické aktivity, spánok, stres i zdravie. Manuálne si môžete vybrať sledovanie z viac než 39 aktivít, nastaviť denné ciele a sledovať svoj pokrok. V menu nájdete obľúbené aplikácie tretích strán vrátane Under Armour, Spotify a Strava. Prostredníctvom asistenta Bixby (nepodporuje slovenčinu) môžete volať alebo posielať správy bez toho, aby ste museli vziať telefón do ruky.

Zvládnu aj menej šetrné zaobchádzanie a neboja sa vody. Spĺňajú certifikáciu IP68 a 5 ATM, taže s nimi môžete aj plávať. Odolnosť pri páde by mal zaistiť vojenský štandard MIL-STD-810G. Okrúhly 1,1-palcový AMOLED displej chráni sklíčko Gorilla Glass tretej generácie.

Hodinky sú kompatibilné s platformami Android a iOS. Kompletné informácie o hardvérovej výbave hľadajte v základnom infe.

Samsung Galaxy Watch Active sú na Slovensku dostupné za odporúčanú cenu 249 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu