Spotify Premium Duo: dva účty za lepšiu cenu

Novinka ponúkne dva plnohodnotné premium účty za výhodnejšiu cenu. Podmienkou je zdieľať s druhou osobou spoločnú adresu bydliska. Dopĺňa ju funkcia Duo Mix, ktorá mieša playlisty obľúbených skladieb dvojice používateľov.

Zdieľanie jedného účtu medzi viaceré osoby nie je v hudobnej streamovacej službe ničím nezvyčajným. V praxi funguje tak, že jeden používateľ platí za svoj premium účet, ktorého údaje potom posunie ďalšiemu. Spotify chce takýmto praktikám zabrániť a ako riešenie prináša novú možnosť predplatného Premium Duo.

Cieľom je poskytnúť dvom osobám samostatný predplatený účet so všetkým, čo k tomu patrí v jednom balení. Podmienkou je, že s osobou, s ktorou zdieľate službu, musíte mať aj rovnakú adresu bydliska. Spotify to zrejme bude overovať tým, že požiada o potvrdenie adresy podobne, ako to robí pri rodinných účtoch.

Novinka je zatiaľ v testovacej prevádzke, používateľov má presvedčiť výhodnejšia cena. Slovenské ceny sú však aktuálne nižšie, než v krajinách, kde Premium Duo testujú. Jeden prémiový účet tam kúpite za mesačný poplatok 9,99 €, služba Premium Duo vyjde na 12,49 €. Ponúkne tak lacnejšie riešenie než pri dvoch separátnych prémiových či rodinných účtoch za 14,99 €. Rodinný účet ale môže zdieľať až päť ďalších osôb, podmienkou je opäť rovnaká adresa. Takže už pri troch osobách je výhodnejší Premium for Family.

Na Slovensku máme nižšie ceny mesačných poplatkov. Premium účet stojí 5,99 eur, Rodinný 8,99 eur. Zatiaľ nie je isté, či, kedy a za akú cenu bude účet pre dvojicu spustený aj u nás. Aby bol pre Slováka výhodnejší, mal by stáť menej než rodinný účet pre päť ľudí.

Ako dodatočný bonus pridáva Spotify aj ďalšiu novinku Duo Mix. Tá efektívne mieša playlisty obľúbených skladieb dvoch používateľov súčasne.

Premium Duo je aktuálne dostupné iba v Kolumbii, Čile, Dánsku, Írsku a Poľsku.

Zdroj: spotify.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu